BARENDRECHT KNOKT ZICH LANGS KOPLOPER SPARTA NIJKERK

Barendrecht heeft zaterdag in eigen huis voor een stunt kunnen zorgen in de Derde Divisie. Op sportpark De Bongerd knokte de thuisploeg zich langs Sparta Nijkerk.

De koploper van de Derde Divisie, die tien duels op rij won, was voorafgaand aan het duel uiteraard de favoriet. Sparta Nijkerk had in de eerste helft het betere veldspel, maar een gretig Barendrecht zette daar een aantal gevaarlijke uitbraken tegenover. Rond het halfuur leverde dat een corner op voor de rood/witten. Die werd bij de tweede paal tegendraads binnen gekopt door Bas Mourits (1-0), waarmee de Bongerdbewoners brutaal een voorsprong namen. Sparta Nijkerk ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar Barendrecht hield stand tot de rust en ging met een 1-0 voorsprong aan de thee.

Na de onderbreking was Barendrecht de bovenliggende partij. De rood/witten kregen twee goede kansen, maar wisten de score in het eerste kwartier niet uit te breiden. Daar kwam na een uur spelen verandering in; Bakour werd gevloerd in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Topscorer Peter de Lange bleef koel en schoof vanaf elf meter de 2-0 achter de Sparta Nijkerk-keeper.

De gasten bleven geloven in een goede afloop van het duel, helemaal toen twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer werd gemaakt. Burgerhout schoot zijn ploeg terug in de wedstrijd (2-1). Sparta Nijkerk voerde de druk op, maar in de tumultueuze slotfase met een opstootje en een ruime blessuretijd bleef Barendrecht overeind. Daarmee knokten de rood/witten zich dus langs de koploper, die pas zijn tweede nederlaag van het seizoen leed.

Het wedstrijdverslag volgt zondag.