BARENDRECHT: KNAP HERSTEL TEGEN SCHEVENINGEN (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft zich zaterdag knap hersteld van het 4-0 verlies vorige week bij De Treffers. De rood-witten klopten op De Bongerd Scheveningen met 3-0. De ploeg van trainer Albert van der Dussen liet bij vlagen goed spel zien. Rond het uur was het 3-0 en die voorsprong kwam eigenlijk nauwelijks meer in gevaar.

Van der Dussen stuurde tegen zijn voormalige club dezelfde elf het veld als in Groesbeek tegen De Treffers. In een duel dat Barendrecht eigenlijk niet mocht verliezen, ging er vanaf het begin van beide kanten stevig aan toe. Scheidsrechter De Winter trok in korte tijd vier gele kaarten, onder anderen voor Delano a Cohen en Rowendley Martijn.

De eerste kans was voor Tim Peters, hij tikte na twee minuten net naast het doel van Nick van der Ploeg. Barendrecht kwam er lastig uit en moest hopen op een bevlieging van Rowendley Martijn, de man in vorm.

Delano a Cohen stond na 21 minuten aan de basis van de voorsprong. Een afstandsschot van de middenvelder werd een hoekschop, uit die corner schoot de linkspoot weer op doel, de bal smoorde en kwam voor de voeten van Donny Navajas Sanchez die raak prikte, 1-0.

Na de hectische beginfase kwam het duel meer tot rust. Tim Peters kreeg nog een mogelijkheid, maar zonder succes. Danny Monster had pech toen hij met een pegel de paal raakte.

Blunder
Na de onderbreking ging Barendrecht op jacht naar meer. Het werd 2-0 na een blunder van Scheveningen-doelman Sven Wolsheimer die de bal bij het uitverdedigen de bal zo maar in de voeten van A Cohen speelde. Die schoof de stuiter door naar Rowendley Martijn die makkelijk de 2-0 binnen kon tikken. Zijn tweede competitietreffer alweer voor de linksbenige rechtsbuiten.

Barendrecht had de wedstrijd stevig in handen en kwam helemaal op rozen toen Bas Mourits er weer op aangeven van A Cohen 3-0 van maakte. Zijn bal langs de keeper rolde via de paal het Scheveningen-doel in. De spits kreeg daarop nog een goede kans maar kopte over.

In de slotfase speelde Barendrecht de ontmoeting rustig uit met soms knappe combinaties. Het bleef bij 3-0 en daarmee deden de rood-witten goede zaken.

Anass Masrhalmi wint duel. 
Delano a Cohen haalt uit, zijn geblokte schot wordt door Donny Navajas Sanches strak ingeschoten, 1-0.
Rowendley Martijn scoort 2-0 op aangeven van Delano a Cohen.
De 2-0 wordt collectief uitbundig gevierd.
Keeper Sven Wolsheimer grijpt op tijd in. Enkele minuten later is Bas Mourits hem de baas en scoort 3-0.
Chris Dabaghian trekt op snelheid naar binnen op het middenveld.
Invaller Qjell Krolis op snelheid langs Giovano van Ree.
Danny Monster probeert in de zestien in scoringspositie te komen.
Max van Dijk viert samen met trainer Albert van der Dussen de overwinning na het eindsignaal.

Barendrecht – Scheveningen 3-0 (1-0)
21. 1-0 Navajas Sanchez, 55. 2-0 Martijn, 64. 3-0 Mourits.
Scheidsrechter De Winter, gele kaarten: A Cohen, Martijn en Navajas Sanchez (Barendrecht), Resodihardjo en Schwiebbe (Scheveningen).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Samsey, Aarts, Van Dijk, Van Deelen; Navajas Sanchez (89. Dorst), A Cohen, Monster; Martijn (69. Krolis), Mourits en Masrhalmi (62. Dabaghian).
Opstelling Scheveningen: Wolsheimer; Gomez Nieto, Perez Kraaijeveld (46. El Moussaoui), De Jong, Van Ree; Resodihardjo, Schwiebbe, Peters (86. Haddadi); Rog, Donald, Robinson (75. De Niet).

Achtste
Barendrecht stijgt naar plek acht in de Tweede Divisie met nu 6 punten uit 4 duels. Aan de kop IJsselmeervogels met 10 punten. Spakenburg volgt met 9, daarna Katwijk en Rijnsburgse Boys met elk 7 punten. Het zijn de traditionele zaterdagclubs die de dienst uitmaken. Zondag zijn er nog 2 duels.

Maassluis
Komende zaterdag – 22 september – speelt Barendrecht uit bij Excelsior Maassluis. De tricolores verloren zaterdag met 2-0 bij HHC Hardenberg en hebben 4 punten. De regioderby Excelsior Maassluis – Barendrecht begint zaterdag om 15.30 uur en is ook op televisie te zien bij Fox Sports.