BARENDRECHT KANSLOOS IN MAASSLUIS (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft zaterdag geen moment kunnen imponeren in de eerste Rijnmond-derby van het seizoen. In Maassluis gingen de rood/witten kansloos onderuit (3-0). Daardoor wacht Barendrecht nog altijd op de eerste (doel)punten in een uitwedstrijd.

Barendrecht-trainer Albert van der Dussen bracht dezelfde elf manschappen in het veld als in de gewonnen wedstrijd tegen Scheveningen. Dat betekende dat Elson do Rosario Almeida tegen zijn oude ploeg op de bank bleef. Anthony Biekman zat niet bij de selectie; de aanvaller deed wedstrijdritme op bij het tweede elftal. Trainer Dogan Corneille van Excelsior Maassluis kon niet beschikken over routiniers Niels Redert en Sefa Kurt. Daardoor startte Walter Bennett, die onlangs zijn opwachting maakte in het nationale team van Aruba, in de basis bij de thuisploeg.

Onder herfstachtige omstandigheden ging het al na drie minuten mis bij Barendrecht. Delano a Cohen kaatste verkeerd terug op Max van Dijk, waardoor Daan Blij de bal kon oppikken. Via een één-twee kreeg Blij de bal zelf terug om in het lege doel te schieten (1-0). Barendrecht moest dus direct in de achtervolging en kreeg al snel een goede kans op de gelijkmaker. Na een steekbal van Emilio Samsey stuitte Donny Navajas Sanches echter op Excelsior-keeper Van Leeuwen.

Het bleek uiteindelijk een van de weinige wapenfeiten van Barendrecht in de wedstrijd. Excelsior Maassluis zette vroeg druk en verstoorde daarmee de opbouw van de rood/witten, die daar geen antwoord op hadden. Daan Blij was na een kwartier dichtbij een tweede treffer, maar Nick van der Ploeg behoedde Barendrecht voor een grotere achterstand. Yorik van Deelen ging even later op de bon na een ingreep bij een nieuwe snelle uitbraak van Excelsior Maassluis. Donny Navajas Sanches trof tien minuten later hetzelfde lot.

In een duel dat bol stond van de slordigheden en kleine overtredingen, was Barendrecht na een half uur toch ineens weer een keer gevaarlijk. Rowendley Martijn legde breed op Anass Masrhalmi, die ineens schoot en daarmee keeper Van Leeuwen tot een knappe redding dwong. Excelsior Maassluis bleef echter de betere ploeg en zag dat tien minuten voor rust beloond worden. Opnieuw schakelden de tricolores razendsnel om bij balverlies van Barendrecht en stonden er ineens drie aanvallers tegenover twee Barendrecht-verdedigers. Daan Blij mocht afdrukken en zo zijn tweede treffer maken (2-0). Barendrecht mocht blij zijn dat het daar voor rust bij bleef, want Vincent van den Berg zag zijn inzet gepakt worden door Van der Ploeg.

In de rust probeerde Albert van der Dussen het tij te keren met twee verse krachten. Flankspelers Rowendley Martijn en Anass Masrhalmi bleven in de kleedkamer achter en werden vervangen door Dwight Krolis en Chris Dabaghian. De wijzigingen sorteerden echter geen effect, want Barendrecht bleef onmachtig in Maassluis, waar de thuisploeg al na enkele minuten weer een grote kans kreeg die verijdeld werd door Van der Ploeg. Iets na het uur was de wedstrijd definitief gespeeld toen het 3-0 werd: oud-Barendrechter Stephan Kruithof krulde een vrije trap langs de muur.

Barendrecht zag verdediger Max van Dijk nog uitvallen met een schouderblessure: Elson do Rosario Almeida mocht daardoor alsnog tegen zijn oude ploeg aantreden. Barendrecht had de handdoek echter al gegooid en de zege van Excelsior Maassluis kwam geen moment meer in gevaar. De thuisploeg kreeg zelfs nog een paar kansen om de Rijnmond-derby met grotere cijfers te winnen, maar toonde zich genadig voor een matig Barendrecht dat geen moment aanspraak maakte op een goed resultaat. Daardoor wachten de rood/witten ook na hun derde uitwedstrijd nog steeds op de eerste (doel)punten.

Rowendley Martijn ondersteunt Emilio Samsey in duel.
Bas Mourits kreeg zeer weinig ruimte van de Excelsior verdediging.
Rowendley Martijn komt niet langs Robin van der Ende.
Donny Navajas Sanchez grijpt in vogelvlucht in.
Max van Dijk in de stromende regen op zoek naar een afspeelmogelijkheid.
Danny Monster wordt onder druk gezet.
Nick van der Ploeg kansloos na vrije trap van Stephan Kruithof, 3-0.
Delano a Cohen in duel in de spanningsloze slotfase.

Excelsior Maassluis – Barendrecht 3-0 (2-0)
3. Blij 1-0, 37. Blij 2-0, 64. Kruithof 3-0.
Scheidsrechter: De Vries. Gele kaarten: Van Deelen, Navajas Sanches, Samsey, Do Rosario Almeida (Barendrecht)
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg, Van Deelen, Aarts, Van Dijk (68. Do Rosario Almeida), Samsey, A Cohen, Monster, Navajas Sanches, Masrhalmi (46. Krolis), Mourits, Martijn (46. Dabaghian).
Opstelling Excelsior Maassluis: Van Leeuwen, Smith, Van der Ende, Afaker (80. Ouali), Kruithof, Blij, Van den Berg, Dercks, Sylla (86. Taibi), Bennett, Van Ewijk.

HHC Hardenberg
Barendrecht zakt naar de elfde plaats op de ranglijst, met zes punten uit vijf wedstrijden. IJsselmeervogels bleef aan kop dankzij een doelpunt in blessuretijd. Komend weekend speelt Barendrecht weer in eigen huis: dan is HHC Hardenberg de tegenstander van de rood/witten. HHC verloor zaterdag met 2-3 van Rijnsburgse Boys en heeft net als Barendrecht zes punten uit vijf duels. Op De Bongerd wordt zaterdag om 15.30 uur afgetrapt.