BARENDRECHT KAN HELFTJE MEE (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2018 verloren. Tegen IJsselmeervogels werd het zaterdag op het eigen sportpark De Bongerd 1-4. De rood-witten deden een helftje aardig mee, na de rust scoorden de Vogels drie keer, waarvan twee uit fraaie poeiers van grote afstand.

Barendrecht-trainer Albert van der Dussen zal snakken naar het moment dat hij een volledige selectie tot zijn beschikking heeft. Dus mét de blessure- of terugkeergevallen als Max van Dijk, Ramy Salem en Daniel Esajas erbij die na de rust achter het IJsselmeervogels-doel stonden. Ook spits Anthony Biekman ontbrak zaterdag wegens een enkelblessure, Donny Navajas Sanchez is terug uit Milaan, maar was nog niet inzetbaar. Terug van een schorsing was Yarick Dorst, maar hij begon op de bank.

Voor het oog van onder anderen PSV-international Denzel Dumfries, die zijn voormalige club kwam bekijken, was het begin van Barendrecht net als vorige week bij Katwijk uiterst belabberd. Al binnen twee minuten lag de bal achter doelman Nick van der Ploeg. De sluitpost kwam wild uit, miste de bal, waardoor Robbert Olijfveld makkelijk de 0-1 kon binnen tikken. Het was al de zoveelste keer dat de start van de rood-witten superslecht was.

Gelukkig kwam Barendrecht er langzaam maar zeker weer onderuit, al mocht het van geluk spreken dat IJsselmeervogels-spits Danny van den Meiracker halverwege de eerste helft net naast schoot. Barendrecht knokte zich terug in de wedstrijd, onder meer dankzij enkele acties van Christiaan Dabaghian over links. Hij stond ook aan de basis van de gelijkmaker. Een inzet van de aanvaller werd gekeerd door de Spakenburgse keeper Jaimy Schaap. De rebound kwam bij Danny Monster die binnen de beruchte lijnen werd gehaakt en neer ging. Strafschop, stelde arbiter L. Timmer beslist. Delano a Cohen ging achter de bal staan en ramde hem onberispelijk binnen, 1-1. Dat gaf Barendrecht moed. Met die stand brak ook de rust aan.

Pegel
Helaas hield deze score maar een kleine twintig minuten stand. IJsselmeervogels kwam tien minuten na de rust weer aan de leiding door een geweldige pegel van Eef van Riel. Zijn schot van grote afstand zeilde links van Van der Ploeg tegen de touwen, 1-2.

Barendrecht gaf niet op en probeerde nog wat terug te doen, onder meer met de invallers Rowendly Martijn, Yarick Dorst en Ali Khaldi. Het doel van IJsselmeervogels werd bestookt, zonder echt gevaarlijk te worden. Jeffrey Aarts kreeg een goede kans, maar schoot over. Een kwartier voor tijd werd het 1-3 door het allereerste balcontact van invaller Felitciano Zschusschen, hij tikte een voorzet van Danny van den Meiracker binnen. En zeven minuten later was het helemaal gedaan toen Van den Meiracker zelf ook van forse afstand raak knalde, 1-4. Weer leed Barendrecht een dikke nederlaag, het was het tiende verlies alweer dit seizoen.

Danny van den Meiracker schiet halverwege de eerste helft net naast het doel van Nick van der Ploeg.
Elson Almeida ontwijkt een tackel van Gillian Justiana
Christiaan Dabaghian in duel op links.
Delano a Cohen benut de toegekende strafschop in de 36e minuut, 1-1
De langdurig geblesseerde basisspelers Daniel Esajas, Max van Dijk en Ramy Salem delen mee in het vieren van gelijkmaker.
Spelverdeler Burak Dogan kreeg weinig ruimte van de IJsselmeerverdedigers
Positief nieuws! De motor op het middenveld, Danny Monster, ook volgend jaar weer actief op De Bongerd.

Barendrecht-IJsselmeervogels 1-4 (1-1)
2. 0-1 Olijfveld, 36. 1-1 A Cohen (strafschop), 55. 1-2 Van Riel, 76. 1-3 Zschussen, 83. 1-4 Van den Meiracker.
Scheidsrechter L. Timmer, gele kaarten: Mourits en Almeida (Barendrecht) en Carmelia (IJsselmeervogels).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Almeida (72. Dorst), Samsey, Aarts, Van Deelen; Monster, Mourits, A Cohen; Bakour, Dogan (74. Khaldi) en Dabaghian (67. Martijn).
Opstelling IJsselmeervogels: Schaap; Buitenhuis, Van Diermen, Van Leijenhorst, Carmelia; Van Riel, De Harder (78. Moro), Justiana; Van de Laar (86. Chiazor), Van den Meiracker en Olijfveld (74. Zschussen).

Vijftiende
Barendrecht blijft voorlopig vijftiende in de Tweede Divisie met 11 punten uit 15 wedstrijden. FC Lienden en Scheveningen (allebei 10 punten) spelen later dit weekeinde. Hekkensluiter VVSB verloor weer en blijft met 6 punten alleen onderaan staan.

VVSB
Met VVSB is ook direct de volgende tegenstander genoemd. Komende zaterdag is in Noordwijkerhout de degradatiekraker VVSB-Barendrecht. De ploeg uit de bollenstreek verloor zaterdag met 3-1 bij Spakenburg en heeft 4 punten minder dan Barendrecht. De aftrap is zaterdag om 15.30 uur, onder meer vanwege de televisie-uitzending op Fox Sports. Daarna begint de winterstop die loopt tot 12 januari 2019. Op die dag is het Barendrecht-Jong Almere City.

Samenvatting
De samenvatting en reacties op het duel vindt u hier.