BARENDRECHT JO-19 BLIJFT MEEDOEN OM KAMPIOENSCHAP

BVV Barendrecht JO-19 blijft meedoen om het kampioenschap in de derde divisie. Zaterdag werd RKAVV met 5-1 verslagen.

In tegenstelling tot voorgaande duels, konden de rood/witten ditmaal meteen al hun stempel op de wedstrijd drukken. Na zeven minuten werd de score geopend door doelpuntenmaker Sjacco Meijer (1-0). Amper twee minuten later schoot – hoewel niet volledig fit – Marouane Bakour met veel precisie in het Leidschendamse doel (2-0). Toch was er voldoende slordigheid in het Barendrechtse spel te bespeuren. De wisselwerking tussen middenveld en achterhoede verliep niet vlekkeloos. Op organisatorisch vlak lieten de junioren steken vallen en kon de tegenstander gebruikmaken van plotseling vrijgekomen ruimtes tussen de linies. Tot aan de rust resulteerde dat niet in een tegendoelpunt, maar na 49 minuten viel deze dan toch (2-1). Meteen hadden de getalenteerde junioren hun beste antwoord klaar en scoorde spits Meijer binnen dezelfde minuut 3-1, waardoor de marge weer ruim was. Het doek bleek daarmee gevallen voor thuisploeg RKAVV. John Reinsma drukte rond het uur af met zijn mooie doelpunt (4-1). Door een prima pass van Boran Oz op Armando de Bruijn werd de eindstand in de slotfase later bepaald 5-1.

Met nog drie wedstrijden te spelen wordt het ongemeen spannend om de titel in de derde divisie. Barendrecht heeft nog maar drie punten achterstand op koploper Kampong JO-19. Komende zaterdag speelt Barendrecht JO-19 om 14.30 op Varkenoord tegen SC Feyenoord.