BARENDRECHT IN SLOTFASE LANGS TER LEEDE

Barendrecht heeft zaterdag opnieuw een zege geboekt in de Derde Divisie. De rood-witten klopten op het eigen sportpark De Bongerd Ter Leede met 4-2. De ploeg van trainer Richard Elzinga kruipt daarmee het eerste rijtje in.

Het was voor het eerst in het nieuwe jaar dat Barendrecht op eigen veld uitkwam. De thuisploeg moest het zaterdag alleen stellen zonder spits Bart Deprez, verder stonden de vertrouwde namen aan de aftrap.

Barendrecht begon overtuigend en duwde het hoger geplaatste Ter Leede al snel terug. De eerste poging van Joey Jongman zeilde nog hoog over, een vrije trap van Danny Monster na 11 minuten ging er wel in, 1-0. Barendrecht denderde door en maakte vlot de 2-0. Een knappe aanval over rechts werd door Niels Vorthoren bij de tweede paal afgerond.

Rond het half uur had Ugur Altintas geluk dat een verkeerde terugspeelbal geen tegentreffer opleverde. Ter Leede-aanvaller Mike Bekooij stuitte op Barendrecht-keeper Jeffrey Verkerk. Altintas moest direct daarna uitvallen, hij werd vervangen door Boban Lazic, die daarmee zijn debuut op De Bongerd maakte.

Vlak voor de rust werd het toch ineens 2-1. Een hoekschop van Ter Leede werd door Dirk Hoekstra binnengekopt. Zo ging Barendrecht dat heer en meester was, toch met een nare smaak de kleedkamers in.

Na de onderbreking had Ter Leede meer overwicht. Bij Barendrecht moest rond het uur Kevin Cornet naar de kant, Anass Masrhalmi was zijn vervanger. De bezoekers drongen meer aan, en kregen halverwege deel twee een strafschop na een duwfout van Masrhalmi. Thomas Arroyo benutte de elfmetertrap en zo was het ineens 2-2. Barendrecht-keeper Verkerk voorkwam een achterstond door een inzet van Luc de Kruijs uit de kruising te werken.

De Lange
Met nog een kwartier te gaan stuurde Elzinga good old Peter de Lange het veld in voor Danny Monster. De supersub bewees maar weer eens zijn waarde door vijf minuten later de 3-2 binnen te schieten. Jongman was nog dicht bij de 4-2, maar de keeper redde. In de extra tijd zorgde Marouane Bakour alsnog voor de bevrijdende 4-2, zodat Barendrecht weer drie punten kon bijschrijven.

Stanley Husen verdedigt, Danny Monster kijkt toe.

Met een fraaie vrije trap zet Danny Monster Barendrecht al vroeg in de wedstrijd op voorsprong.

Jeffrey Verkerk neutraliseert een enorme kans voor Ter Leede spits Bekooij.

2-0 voor Barendrecht! Niels Vorthoren (6) viert de treffer met Romano van der Stoep en Ugur Altintas.

Vlak voor rust kopt Hoekstra toch nog de aansluitingstreffer binnen voor Ter Leede (2-1).

Tim Eekman wint het kopduel van zijn directe tegenstander.

Keeper Jeffrey Verkerk hield veel uit zijn doel, maar was kansloos op de strafschop van Arroyo.

Supersub Peter de Lange twijfelt tien minuten voor tijd niet als hij de bal voor zijn voeten krijgt: 3-2!
Joey Jongman verbeten op zoek naar een doelpunt, maar zijn poeier eindigt in het zijnet.

Diep in blessuretijd bepaalt Marouane Bakour de eindstand op 4-2.

Barendrecht – Ter Leede 4-2 (2-1)
11. 1-0 Monster, 18. 2-0 Vorthoren, 45. 2-1 Hoekstra, 68. 2-2 Arroyo (strafschop), 81. 3-2 De Lange, 90+5. 4-2 Bakour
Scheidsrechter: Vries. Gele kaart: Masrhalmi (Barendrecht)
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, Van Dijk, Cornet (56. Masrhalmi); Altintas (32. Lazic), Jongman, Monster (75. De Lange); Bakour, Vorthoren en Van der Stoep.
Opstelling Ter Leede: Prins; Hoekstra, Walraven, Darrazi, Van der Weijden, Bloemendaal, Bekooij, Haarman, Glim, Van den Steenhoven en Arroyo.

Eerste rijtje
Barendrecht komt door de zege in het eerste rijtje van de Derde Divisie terecht. De rood-witten hebben nu 20 punten uit 14 wedstrijden en zijn daarmee negende. Koploper FC Lisse heeft 15 duels gespeeld en 32 punten. Barendrecht komt dit seizoen nog 20 keer in actie.

VVSB
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer uit, bij VVSB in Noordwijkerhout. De ploeg uit de Bollenstreek, een-na-laatste in de stand, verraste zaterdag DVS’33 door in Ermelo met 2-0 te winnen. Bij VVSB-Barendrecht wordt zaterdag om 15.30 uur afgetrapt.