BARENDRECHT IN LAATSTE HALFUUR LANGS VVOG

Barendrecht heeft zaterdag met 3-0 gewonnen van VVOG en blijven meedoen in de top van de Derde Dividie. De rood/witten moesten lang wachten op de openingstreffer, maar daarna was het verzet van de gasten gebroken. Het werd 3-0 op sportpark De Bongerd.

Ten opzichte van het verloren duel tegen Sportlust, twee weken geleden, voerde trainer Leen van Steensel twee wijzigingen door in de basiself. Marouane Bakour en Niels Vorthoren mochten starten, waardoor Romano van der Stoep en Tren Drexhage genoegen moesten nemen met een plek op de bank.

Barendrecht trof in VVOG een ploeg die zich in de degradatiezone bevindt en sinds begin deze maand onder leiding staat van trainer Jan Vlap. Die moet de ploeg uit Harderwijk in de Derde Divisie houden als opvolger van Dwight Lodeweges, die in Amsterdam als ervaring assistent werd aangetrokken naast trainer John Heitinga.

Onzorgvuldig in de afwerking
De toeschouwers op sportpark De Bongerd zagen in de openingsfase een gretig Barendrecht. Al na vijf minuten kregen de rood/witten een kans via Robbert Olijfveld, die via een verdediger over de achterlijn schoot. Vlak daarna was Aness Serghini dichtbij de openingstreffer, maar de sterk keepende VVOG-doelman Eppink redde knap. De voorgegeven rebound werd met het hoofd maar net gemist door Olijfveld. Ook VVOG-aanvalsleider Jeremy de Graaf was binnen tien minuten gevaarlijk, maar schoot over.

Barendrecht drong aan, maar was onzorgvuldig in de afwerking. Serghini zag een schot van afstand rakelings over de kruising verdwijnen, terwijl Max van Dijk uit een corner recht in de handen van de keeper kopte. Tien minuten voor de rust kopte de aanvoerder opnieuw op doel, maar ditmaal werd de bal slecht verwerkt door de VVOG-defensie. Robbert Olijfveld kreeg het echter niet voor elkaar om bij de tweede paal alsnog raak te knikken. Ondertussen kregen ook de gasten kansen en kwam Barendrecht vijf minuten voor de onderbreking goed weg, toen keeper Bradly van der Meer knap redde na een uitbraak van De Graaf. Er werd dus niet gescoord voor de rust (0-0).

Herstel na gemiste strafschop
Na de thee waren de rollen in eerste instantie omgedraaid en had VVOG meer grip op de wedstrijd, zonder overigens tot grote kansen te komen. Daar zette Barendrecht zelf ook weinig tegenover. Toch kregen de rood/witten na een uur een uitgelezen mogelijkheid toen Aness Masrhalmi in het strafschopgebied over de knie ging: penalty! De strafschop werd echter matig ingeschoten door Robbert Olijfveld en door keeper Eppink gepakt; het bleef dus 0-0.

Barendrecht liet zich door die tegenvaller niet uit het veld slaan en hervond nieuwe energie om het duel toch nog naar zich toe te trekken. Vijf minuten na de gemiste strafschop maakte Robbert Olijfveld zijn misser goed. Hij ontsnapte aan buitenspel en schoof de bal vanaf links feilloos achter Eppink: 1-0 voor Barendrecht.

Het leek erop dat het verzet van de tegen degradatie spelende Harderwijkers na die treffer gebroken was. Barendrecht kreeg weer de overhand en een kwartier voor tijd werd het duel beslist. Na een geblokte inzet vanaf de rand van het strafschopgebied schoof de bal door naar de vrijstaande Niels Vorthoren, die het buitenkansje benutte (2-0). Het hoogtepunt moest toen echter nog komen en werd verzorgd door Marouane Bakour. De rechtsbuiten bracht de bal knap onder controle, speelde zich vrij en krulde de bal prachtig in de kruising: 3-0. Het was een mooi slotakkoord voor de rood/witten, die dankzij een scherp laatste halfuur drie belangrijke punten pakten.

Anass Masrhalmi in het eerste kwartier veelvuldig mee ten aanval.
Aness Serghini dichtbij de openingstreffer, maar de sterk keepende VVOG-doelman Eppink redde knap.
Max van Dijk kopt uit een corner recht in de handen van de keeper Eppink.
Overleg tussen Joey Jongman en Robbert Olijfveld. Het wordt topscorer Robert Olijfveld, hij ziet zijn matige strafschop gekeerd door keeper Eppink.
Vijf minuten na de gemiste strafschop maakte Robbert Olijfveld zijn misser goed en scoort 1-0.
De hoog springende Joey Jongman verwikkeld in een kopduel.
Niels Vorthoren heeft na knap voorbereidend werk van Danny Monster 2-0 gescoord en viert zijn feestje met de aangever.
De energieke invaller Tren Drexhage op wilskracht en snelheid langs tegenstander.
Marouane Bakour controleert de bal op de rand van de zestien en krult daarna de bal in de kruising. Trainer Leen van Steensel geniet zichtbaar van de fraaie treffer: 3-0

Barendrecht – VVOG 3-0 (0-0)
67. Olijfveld 1-0, 77. Vorthoren 2-0, 86. Bakour 3-0.
Scheidsrechter: Sturm. Gele kaarten: Groenewegen, De Graaf, Van den Brink (VVOG).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer, Eekman, Husen, Van Dijk, Masrhalmi, Jongman, Monster, Vorthoren, Serghini (55. Drexhage), Olijfveld, Bakour
Opstelling VVOG: Eppink, Snijders (75. Van den Brink), Groenewegen, Dijkhof, Hoogendoorn (46. Roosien), De Graaf, Zwart (80. Ghamarti), Fadili, Kurt, Mbinga, Van Looy.

Vierde
De zege bracht Barendrecht nog niet verder op de ranglijst, maar de rood/witten blijven nog wel meedoen om de bovenste plaatsen. GVVV blijft titelfavoriet en maakte die status waar tegen nummer twee Sportlust ’46, dat in Veenendaal met maar liefst 6-0 over de knie ging. ACV is nu de belangrijkste achtervolger van GVVV. De ploeg uit Assen won met 1-0 op Urk en pakte daarmee tevens de tweede periode. Barendrecht heeft vijf punten achterstand op GVVV en vier op ACV. Nummer drie Sportlust ’46 is met één punt wel weer binnen bereik.

ASWH
Volgende week spelen de rood/witten uit, maar Barendrecht hoeft niet lang in de bus: regiogenoot ASWH is dan de gastheer van de rood/witten. De Ambachters degradeerden vorig jaar uit de Tweede Divisie en lijken dit seizoen een vrije val te hebben ingezet. Zaterdag was Rijnvogels met 5-1 te sterk, waardoor ASWH opnieuw in serieuze degradatiezorgen verkeert. Met een voorlaatste plaats houdt ASWH alleen nog Excelsior ’31 onder zich.