BARENDRECHT IN EEN HELFT KLAAR MET TER LEEDE

Barendrecht heeft zaterdag een overtuigende overwinning geboekt in de Derde Divisie. Op de eigen Bongerd maakten de rood/witten al in de eerste helft het verschil tegen Ter Leede.

Barendrecht opende uitstekend en kwam al binnen de minuut op voorsprong. Peter de Lange frommelde zich langs zijn tegenstander en schoot van dichtbij raak (1-0). Al twee minuten later was de marge verdubbeld. Bram de Bruin sprintte het strafschopgebied in en bood Qjell Krolis bij de tweede paal de gelegenheid de 2-0 binnen te glijden. De Bongerdbewoners waren in het eerste bedrijf heer en meester en leken na ruim een kwartier op weg naar een monsterzege: ditmaal drukte Marouane Bakour af voor Barendrecht (3-0). Ook in het restant van de eerste helft bleef Barendrecht de betere ploeg. Vlak voor rust leidde dat tot een vierde treffer: Bram de Bruin gaf voor op Niels Vorthoren die de 4-0 tegen de touwen kopte.

In de tweede helft controleerde Barendrecht het duel, maar toonde het niet meer dezelfde dadendrang als in het eerste bedrijf. Het duel kabbelde daarom richting het einde, al mocht Ter Leede nog wel een eretreffer maken: Jim Gilssen kopte uit een corner de 4-1 achter Barendrecht-keeper Nick van der Ploeg. Tien minuten later klonk het eindsignaal, waardoor Barendrecht na de valse start van vorige week nu een overtuigende zege boekte in de Derde Divisie.