BARENDRECHT IN BLESSURETIJD LANGS AJAX AMATEURS

Barendrecht heeft zaterdag zijn eerste competitiezege van het nieuwe seizoen gekocht. De rood/witten maakten het zichzelf onnodig lastig tegen de amateurs van Ajax, maar in blessuretijd zorgde invaller Peter de Lange alsnog voor een verdiende driepunter.

In de eerste helft had Barendrecht het beste van het spel, maar kregen de gasten uit Amsterdam de beste kansen. Met name vlak voor rust hielpen de Ajax amateurs twee flinke kansen om zeep, maar de paal en een ingreep van Danny Monster voorkwamen dat Barendrecht met een achterstand moest gaan rusten. Na de thee wist Barendrecht het veldoverwicht wel nadrukkelijk om te zetten in kansen. Na tien minuten was het raak: een fraaie aanval eindigde voor de voeten van Joey Jongman, die de bal eenvoudig binnen kon schuiven (1-0). Barendrecht kreeg daarna meerdere uitstekende mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar Bakour, Altintas en Van der Stoep waren niet scherp genoeg voor de goal. Tien minuten voor tijd leek het weer mis te gaan voor de rood/witten, toen Ajax op gelijke hoogte kwam nadat Buis een afgeslagen aanval in het doel schoof. Ondanks de tegenslag ging Barendrecht op zoek naar de winnende treffer. Pinchhitter Peter de Lange zorgde in blessuretijd uiteindelijk voor de verlossende 2-1; hij profiteerde optimaal van een verkeerde inschatting door de Ajax-defensie en schoot oog-in-oog met de keeper raak. Nog geen minuut later floot de scheidsrechetr voor het laatst en kon Barendrecht eindelijk drie punten bijschrijven.

Door de zege verlaat Barendrecht de gedeelde laatste plaats in de Derde Divisie. Het wedstrijdverslag volgt zondag.