BARENDRECHT HERSTELT ZICH KNAP EN STIJGT NAAR PLEK 4

Barendrecht heeft zich zaterdag knap hersteld van het dramatische verlies bij Goes. Op het eigen sportpark De Bongerd werd nummer drie Sportlust’46 met 2-1 verslagen. De eerste helft was voor de bezoekers uit Woerden, na de rust had Barendrecht het beste van het spel. Tim Eekman werd vlak voor tijd de matchwinner. Doelman Jeffrey Verkerk stopte voor rust een strafschop wat later het keerpunt bleek te zijn.

Door de zege stijgt de ploeg van trainer Richard Elzinga naar plek vier in de Derde Divisie. Barendrecht heeft nog negen wedstrijden te gaan om de top 3 te halen en zich mogelijk te plaatsen voor de nacompetitie.

Barendrecht-Sportlust’46 was een subtopper, tussen de nummers 5 en 3 van de Derde Divisie. Eerder dit seizoen werd het in Woerden 2-2. De bezoekers begonnen sterk en kregen volop kansen, maar de thuisploeg bleef overeind. De eerste mogelijkheid was voor Bart Deprez, weer terug in de basis. Zijn inzet was te slap. Barendrecht mazzelde toen Sportlust de paal raakte.

Toch ging het vlak voor de rust fout. Tim Eekman maakte voor het eigen doel hands, strafschop vond arbiter Tunnissen, die driftig met gele kaarten strooide. De elfmetertrap werd door Mark van der Weijden benut, 0-1.

Vijf minuten later ging de bal weer op de stip bij Barendrecht na een overtreding van Max van Dijk. Opnieuw ging Van der Weijden achter de bal staan, maar ditmaal redde Verkerk. Met ook nog gele kaarten voor Vorthoren en Altintas ging Barendrecht de kleedkamers in. Trainer Richard Elzinga wond zich daar zo over op dat hij door Tunnissen op weg naar de kleedkamer op een rode prent werd getrakteerd.

Gif
Of het door de scheidsrechterlijke beslissingen kwam, is niet helemaal duidelijk, maar na de onderbreking zat er ineens veel meer gif in Barendrecht. De rood-witten speelden hun favoriete kant op (richting kantine) en zetten Sportlust vast.

Er kwamen kansen voor Deprez die doelman Antonioli zag redden, Altintas had pech dat zijn schot geblokt werd. Rond het uur kwam invaller Peter de Lange erbij (voor Altintas) en even later was het gelijk. Een schot van Marouane Bakour vanaf zestien meter ging via de paal tegen de touwen, 1-1. Nummer 11 voor de topscorer uit Rotterdam.

Barendrecht denderde door. Een schot van Anass Masrhalmi werd gekraakt, een voorzet van Bakour kwam net niet bij Deprez. Met nog een kwartier te gaan moest Stanley Husen naar de kant, Kayo Renwarin was achterin zijn vervanger.

De thuisploeg voelde dat er meer in zat en bleef het Sportlust-doel bestoken. Een poeier van Joey Jongman eindigde in de armen van Antonioli. Met een minuut te gaan zette Barendrecht nog maar eens aan. Na een vlotte aanval kwam de bal bij Tim Eekman die vanaf de zestien meter hard in de hoek raak knalde, 2-1. Een geweldige vreugde-explosie bij de hoekvlag volgde. Waar Barendrecht in Woerden vlak voor tijd de 2-2 moest incasseren, maakte het nu thuis de winnende treffer.

Bloemen voor Peter de Lange, die100 competitiewedstrijden had gespeeld voor Barendrecht.
Ugar Altintas controleert een lange pass.
Jeffrey Verkerk kansloos bij de eerste strafschop van  Mark van der Weijden. Vijf minuten later keert hij de tweede strafschop.
Marouane Bakour volgt zijn schot op doel. De bal gaat via de binnenkant paal in het net, 1-1.
Het schot Anass Masrhalmi wordt geblokeerd.
De ingevallen Peter de Lange probeert in een uiterste poging de gelijkmaker te scoren.
De vele wedstrijden in korte tijd eist zijn tol. Stanley Husen moest een kwartier voor tijd weer geblesseerd van het veld.
Joey Jongman wint een duel van Zakaria Issarti bij de middencirkel.
Twee minuten voor tijd schiet Tim Eekman Barendrecht naar een 2-1 overwinning.
Een geweldige vreugde-explosie bij de hoekvlag volgde

Barendrecht-Sportlust’46 2-1 (0-1)
37. 0-1 Van der Weijden (strafschop), 66. 1-1 Bakour, 89. 2-1 Eekman
Scheidsrechter Tunnissen, gele kaarten: Eekman, Vorthoren, Van Dijk en Altintas (Barendrecht), Jansen en Metalsi (Sportlust’46). Rode kaart: Elzinga (Barendrecht, trainer).
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen (76. Renwarin), Van Dijk, Marshalmi; Vorthoren, Jongman, Van der Stoep; Bakour, Deprez en Altintas (63. De Lange).
Opstelling Sportlust’46: Antonioli; Verhagen, Van Zoest, Metalsi (90. Wils), Jansen; Berkvens (64. Sieders), Issarti, Den Haag; Van der Weijden, Meining (77. Van Warven) en Bendadi (77. Belarbi).

Vierde
Barendrecht stijgt door de zege naar de vierde plaats in de Derde Divisie met nu 40 punten uit 25 wedstrijden. Koploper Sparta Nijkerk liet weer punten liggen, waardoor FC Lisse de nieuwe leider is. Lisse staat op 49, Nijkerk 48 en Sportlust op 42. Er zijn nog 9 duels te gaan.