BARENDRECHT HERSTELT ZICH IN HARDERWIJK

Barendrecht heeft zich dinsdagavond knap hersteld van het thuisverlies tegen Stedoco. De rood-witten wonnen in Harderwijk met 2-0 van VVOG. De treffers vielen vlak voor en direct na de rust.

Barendrecht-trainer Leen van Steensel had een wijziging doorgevoerd in zijn basiself. Romano van der Stoep stond aan de aftrap, in plaats van Marouane Bakour.

De eerste kans was voor Gilmaro van de Werp, hij kopte net naast. Een poging van Robbert Olijfveld ging ook naast het VVOG-doel. Sam van de Kreek mikte over. Barendrecht had het beste van het spel, maar had pech bij de afronding. Vlak voor rust brak Niels Vorthoren de ban, hij kopte een vrije trap van Tim Eekman binnen, 0-1. Twee minuten later zeilde een pegel van diezelfde Vorthoren maar net naast.

Na de onderbreking was het weer raak. Robbert Olijfveld strafte geklungel achterin af, 0-2, wat Barendrecht wat lucht gaf. VVOG probeerde het met Jeremy de Graaf, maar Barendrecht-keeper Bradly van der Meer stond op zijn post Met nog twintig minuten te gaan begon het grote wisselen. Jesper van den Bosch en Marouane Bakour kwamen in het veld voor Danny Monster en Sam van de Kreeke.

Even later volgde Glenn Rijsdijk voor Romano van der Stoep. VVOG scoorde vier minuten voor tijd via De Graaf, maar het feest ging vanwege buitenspel niet door. Barendrecht wisselde nog twee keer: Robbert de Vos en Bradley el Idrissi vielen in voor de doelpuntenmakers Vorthoren en Olijfveld.

Marouane Bakour had nog een kans alleen voor de keeper, het schot stuitte op de doelman. Een vrije trap van Joey Jongman ging via de sluitpost hoekschop. VVOG had het laatste woord met een inzet van Bruce Lucke tegen de paal. Zo bleef het 0-2 en nam Barendrecht verdiend drie punten mee naar huis.

Sam van de Kreeke mikt net over.
Romano van der Stoep aangespeeld binnen de zestien.
Robbert Olijfveld komt in kansrijke positie op de rand van de zestien.
Joey Jongman zet voor.
Robbert Olijfveld zorgt voor geklungel in de VVOG defensie, komt alleen voor keeper Hoogewoning en scoort vervolgens 0-2.
Max van Dijk komt na een hoekschop net iets te kort om 0-3 te scoren.
Marouane Bakour komt alleen op doel af. Zijn inzet stuit op keeper Hoogewoning.

VVOG – Barendrecht 0-2 (0-1)
41. 0-1 Vorthoren, 49. 0-2 Olijfveld.
Scheidsrechter T. Hardeman, gele kaarten: Olijfveld (Barendrecht), Kurt en Hoogendoorn (VVOG).
Opstelling VVOG: Hoogewoning, Fadili (Snijders), Groenewegen, Lücke, Van den Hooff, Hoeve (Bruggemann), Kurt, Dijkhof (Van Warven), El Ghamarty (Hoogendoorn), De Graaf en Roossien (Zwart).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, Husen, Van Dijk, Van de Werp; Vorthoren (88. De Vos), Jongman, Monster (69. Van den Bosch); Van de Kreeke (69. Bakour), Olijfveld (88. El Idrissi) en Van der Stoep (78. Rijsdijk).

Tweede
Barendrecht klimt naar de tweede plaats in de Derde Divisie met nu negen punten uit vier wedstrijden. Koploper is Urk met tien uit vier, DOVO telt ook negen punten. Stedoco, dat woensdagavond nog laagvlieger Hoek ontvangt, heeft zeven uit drie.