BARENDRECHT HAAKT AF VOOR SUBTOP DERDE DIVISIE (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht is er zaterdag niet in geslaagd aansluiting te vinden met de subtop van de Derde Divisie. Op het eigen sportpark De Bongerd werd het sleutelduel tegen nummer twee ODIN’59 met 2-0 verloren. Daarmee lijkt een eventuele periodetitel ver weg. De ploeg van trainer Jack van den Berg kreeg tegen de stugge Heemskerkers geen voet aan de grond.

De Barendrecht-oefenmeester kon zaterdag weer beschikken over Bram de Bruin, al begon hij op de bank, net als Bas Mourits. Verder bleef de laatste weken zo vertrouwde formatie intact.

De beginfase was voor de bezoekers waarin Niels Jager en vooral Jim Hulleman kansen kregen, de bal ging er niet in. Barendrecht kon daar niet bijster veel tegenover stellen. Er was een schotje van Marouane Bakour en een betere poging van Danny Monster.

Na een half uur kwam ODIN’59 aan de leiding. Spits Sietse Brandsma strafte slap ingrijpen van Stanley Husen af en tekende de 0-1 aan. Peter de Lange was vijf minuten later dicht bij succes, zijn kopbal werd gestopt door ODIN-keeper Joost Meendering.

Barendrecht zette na de rust meer druk op het Heemskerkse doel. Met Bram de Bruin voor Bakour gingen de rood-witten op jacht naar de gelijkmaker. Ramy Salem was er na drie minuten dichtbij, maar stuitte op Meendering. Ook een kans voor Niels Vorthoren had geen resultaat.

De thuisclub was in deel twee het meeste aan de bal, echt gevaarlijk konden de rood-witten niet worden. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 0-2, toen Koen Tros voor ODIN’59 Barendrecht-keeper Nick van der Ploeg van dichtbij passeerde. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Emilio Samseij kreeg nog een mogelijkheid, maar weer was Meendering paraat. Het zat er deze middag genoeg niet in voor Barendrecht, dat in het sterke ODIN’59 zijn meerdere moest erkennen.

Marouane Bakour duelleert met Dustin Mijnders op de rand van de zestien.
Luivenno Statia in een luchtduel met Niels Jager
De sterk mee verdedigende spits Sietse Brandsma maakt het Danny Monster knap lastig.
Met Bram de Bruin voor Marouane Bakour gingen de rood-witten na de rust op jacht naar de gelijkmaker.
Max van Dijk zet alle middelen in om een kopduel van de kopsterke en boomlange spits Sietse Brandsma te winnen.
Ook Barendrecht topscorer Peter de Lange werd door het  collectief verdedigende ODIN ’59 aan banden gelegd.
Ramy Salem komt voor de Barendrecht bank niet voorbij Mart Willemse.
Gelaten ziet de Barendrecht bank toe dat er tegen ODIN ’59 deze middag weinig eer valt te behalen.
Peter de Lange controleert Yarick Dorst op een hoofdwond na een stevige botsing bij een kopduel.
Een laatste poging om de eer te redden van Emilio Samseij. Zijn schot wordt gepareerd door keeper Joost Meendering

Barendrecht – ODIN’59 0-2 (0-1)
31. 0-1 Brandsma, 75. 0-1 Tros.
Scheidsrechter Kuijntjes, gele kaart: Statia, Van der Ploeg (Barendrecht).
Opstelling: Barendrecht: Van der Ploeg; Eekman, Husen, Van Dijk, Statia; Vorthoren (72. Dorst), Samseij, Monster (77. Mourits); Salem, De Lange en Bakour (46. De Bruin).
ODIN’59: Meendering; Mijnders, Scheffer (79. Cremers), Eekhout, Willemse (70. Halman); Boekel, Tros, Hulleman; Jager, Brandsma en Al Mahdi (77. De Vries).

Zevende
Barendrecht zakt naar de zevende plaats in de Derde Divisie met 34 punten uit 23 wedstrijden. Koploper Sparta Nijkerk heeft 52 punten, ODIN’59 volgt met 47 en Harkemase Boys en DVS’33 tellen allebei 42 punten.

Vrij
Komende zaterdag speelt Barendrecht geen competitievoetbal. De rood-witten zijn een ronde vrij. Op zaterdag 21 maart komt ONS Sneek naar De Bongerd, aftrap 14.30 uur.