BARENDRECHT GEEN PARTIJ VOOR DVS ’33

Barendrecht heeft zaterdag geen moment aanspraak kunnen maken op een goed resultaat tegen DVS ’33. In Ermelo was de thuisploeg met een 4-1 overwinning veel te sterk voor de rood/witten, die na het mislopen van de nacompetitiekansen niet meer de energie hadden om het gretige DVS partij te bieden.

Bij Barendrecht ontbrak aanvoerder Max van Dijk, die vervangen werd door Amine Jeddaoui. In het doel keerde Jeffrey Verkerk weer terug op zijn vertrouwde post. De doorgaans betrouwbare sluitpost stond wel aan de basis van een snelle achterstand voor Barendrecht, want Verkerk liet een schot van Akla al na twee minuten zomaar tussen zijn handen door glippen (1-0).

Barendrecht moest dus in de achtervolging, maar thuisploeg DVS ’33 liet zijn prooi niet meer los en bleef de druk op het Barendrecht-doel opvoeren. Halverwege de eerste helft leverde dat een tweede treffer op. Roemeon was het eindstation van een knappe aanval van de Veluwers en schoof de bal vallend in het Barendrecht-doel (2-0). Nog voor rust was de wedstrijd gespeeld, nadat oud-prof Nijland zijn ploeg via een Barendrecht-been op 3-0 zette.

De schade beperkt houden, dat leek de opdracht voor de Barendrecht-equipe na rust. Maar ook na de thee was het al snel raak voor de thuisploeg. Veenhof zette DVS ’33 vijf minuten na rust op 4-0 door een vrije trap binnen te schieten.

Met de vierde treffer was de honger gestild van DVS ’33, dat dankzij de overwinning nu de beste papieren heeft voor het behalen van de nacompetitie. Barendrecht mocht nog wel een eretreffer maken; keeper Huiskamp was wel heel nonchalant en zag zijn uittrap geblokt worden door Marouane Bakour, die daardoor met zijn twaalfde seizoenstreffer de 4-1 eindstand op het bord zette.

DVS ’33 – Barendrecht 4-1 (3-0)
2. Akla 1-0, 22. Roemeon 2-0, 34. Nijland 3-0, 51. Veenhof 4-0, 89. Bakour 4-1.
Scheidsrechter: Dogterom. Gele kaart: Jeddaoui (Barendrecht).
Opstelling DVS ’33: Huiskamp; Van Dijk, Van de Berg, Evre (80. Schipper), Pinarci, Dekker; Kruisheer, Nijland; Veenhof, Roemeon (73. Oosterhoff) en Akla (60. Aninkora, 73. Valstar).
Opstelling Barendrecht: Verkerk, Eekman, Husen, Jeddaoui, Cornet, Jongman (46. Rieken), Altintas (46. Van der Wal), Vorthoren, vd Stoep, Bakour, Deprez (73. Lazic).

FC Lisse
Barendrecht zakt door de nederlaag naar de achtste plaats op de ranglijst en heeft nu ook theoretisch geen kans meer op de nacompetitie. Die plekken zijn vergeven aan periodekampioenen Sparta Nijkerk en Sportlust ’46. DVS ’33 heeft de beste papieren voor de laatste plek in de nacompetitie, al maakt ook Hoek nog kans bij puntverlies van de Ermeloërs in de slotronde. FC Lisse hoeft zich daar geen zorgen meer om te maken: de Bollenploeg sleepte dankzij een 3-1 overwinning op Staphorst het kampioenschap in de Derde Divisie zaterdag in de wacht.

Sparta Nijkerk
Barendrecht wacht nog één wedstrijd voordat het seizoen ten einde is: zaterdag treffen de rood/witten Sparta Nijkerk op sportpark De Bongerd. Die ploeg maakt zich als nummer twee op de ranglijst op voor de nacompetitie om alsnog promotie naar de Tweede Divisie af te dwingen. Barendrecht krijgt in het Pinkerweekend in eigen huis de kans om het wisselvallige seizoen toch nog in stijl af te sluiten.