BARENDRECHT GEEFT HOEK GEEN KANS: 5-1

Barendrecht heeft zaterdag een resultaat laten zien waarmee het de ambities voor het net begonnen voetbalseizoen kan onderstrepen. De rood/witten willen terug naar de Tweede Divisie en daar horen prestaties bij. De ruime winst bij Hoek (5-1) brengt de ploeg van Leen van Steensel na twee wedstrijden zelfs op de gedeelde eerste plaats, maar het seizoen in de Derde Divisie is nog lang.

Van Steensel heeft met zijn ruime selectie iets te kiezen en dus startten Jesper van den Bosch en Romano van der Stoep opnieuw op de bank. Ook doelman Michael Bekkers bleef langs de kant. Bradly van der Meer lijkt voorlopig keeper nummer 1.

Barendrecht kende een goed begin, al na vier minuten kopte Joey Jongman een voorzet van Tim Eekman binnen, 0-1. De voorsprong werd rond het half uur verdubbeld toen Marouane Bakour de 0-2 binnen schoot. Het kon niet op voor de bezoekers, want vlak voor rust werd het zelfs 0-3. Weer een voorzet van Eekman, nu knikte Niels Vorthoren raak. Een weelde voor Barendrecht dat het bij het taaie Hoek altijd lastig heeft.

Max van Dijk bleef in de rust achter met een blessure, Glenn Rijsdijk was zijn vervanger. Barendrecht zette het overwicht ook na de onderbreking in doelpunten om. Spits Robbert Olijfveld prikte met een fraaie boogbal de 0-4 binnen, vijf minuten later maakte hij er op aangeven van Sam van de Kreeke ook nog 0-5 van. Binnen het uur had Barendrecht Hoek met een rechtse directe gevloerd.

De wedstrijd was gespeeld, het grote wisselen kon beginnen. Jesper van den Bosch en Romano van der Stoep kwamen alsnog in het veld, later gevolgd door Robbert de Vos en Bradley el Idrissi.

Dat Gilles Vandecandelaere er via Stanley Husen nog 1-5 van maakte, was slechts voor de statistieken. Barendrecht ging met een ongekende zege en met zes punten uit twee wedstrijden in de tas terug naar De Bongerd.

Sam van de Kreeke in duel met Robbe Goddyn
Gilmaro van der Werp verdedigt uit
Marouane Bakour rondt beheerst af na een snelle uitbraak via Sam van der Kreeke, 0-2
Keeper Lars Knipping is in de 43ste minuut kansloos bij een kopbal van Niels Vorthoren na een vrije trap van Tim Eekman, 0-3
Volledige controle over de bal bij Joey Jongman. Hij scoorde in de 4e minuut koppend de openingstreffer.
Spits Robbert Olijfveld schiet met een fraaie van richting veranderde boogbal de 0-4 via de binnenkant van de paal binnen.
De in de rust voor Max van Dijk ingevallen Glen Rijsdijk trekt mee ten aanval.
Robbert Olijfveld kopt de bal na een voorzet van Sam van de Kreeke in de rechterbenedenhoek binnen, 0-5.
Trainer Leen van Steensel heeft met zijn ruime selectie iets te kiezen, Jesper van den Bosch en Romano van der Stoep krijgen instructie om in te vallen.
Invaller Bradley el Idrissi wordt diep gestuurd op rechts.

Hoek-Barendrecht 1-5 (0-3)
4. 0-1 Jongman, 33. 0-2 Bakour, 45+3. 0-3 Vorthoren, 52. 0-4 Olijfveld, 56. 0-5 Olijfveld, 68. 1-5 Vandecandelaere.
Scheidsrechter Michielsen. Gele kaart: Knipping, Vermeire, Impens, Schalkwijk.
Opstelling Hoek: Knipping; Goddyn (46. Schamp), Martens, Embrechts, Zutterman, Vermeire, Zada, De Smet (80. Constansia), Impens, Delannoy (46. Vandercandelaere) en Schalkwijk (46. Bonsu).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, Husen, Van Dijk (46. Rijsdijk), Van de Werp; Vorthoren (72. De Vos), Jongman, Monster; Bakour (63. Van den Bosch), Olijfveld (72. El Idrissi) en Van de Kreeke (63. Van der Stoep).

Bovenaan
Barendrecht staat na twee wedstrijden gedeeld bovenaan in de Derde Divisie. De ploeg heeft zes punten, net als de verrassende promovendus Urk en DOVO. Ook zij wonnen allebei twee keer.

Stedoco
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis, dan komt Stedoco uit Hoornaar (Alblasserwaard) op bezoek. De ploeg won zaterdag met 4-1 van Rijnvogels en heeft vier punten. De aftrap op De Bongerd is om 14.30 uur.