BARENDRECHT GAAT ALS NUMMER VIER HET NIEUWE JAAR IN

Barendrecht gaat met een goed gevoel de winterstop in. De rood/witten wonnen zaterdag in Rijssen (Overijssel) met 3-2 van hekkensluiter Excelsior’31 en sluiten daarmee de eerste competitiehelft met winst af. De ploeg van trainer Leen van Steensel is nu vierde in de Derde Divisie met vier punten achterstand op de koplopers ACV en GVVV.

Barendrecht begon op sportpark De Koerbelt zonder aanvoerder Max van Dijk, die vader is geworden van een zoon. Verder stonden de vertrouwde namen aan de aftrap, onder wie ook weer de herstelde Niels Vorthoren.

De bezoekers gingen vlot van start. Na zes minuten was het raak. Een knappe combinatie met Aness Serghini en Robbert Olijfveld stelde Romano van der Stoep in staat de 0-1 aan te tekenen. Barendrecht denderde door. Serghini forceerde een strafschop nadat zijn inzet met de hand was gestopt. Tim Eekman had pech dat zijn elfmetertrap tegen de binnenkant van de paal eindigde.

Toch werd het rap daarna 0-2. Een hoekschop van Danny Monster werd bij de tweede paal door Serghini binnengewerkt. Helaas verslapte even de aandacht, want Excelsior’31 deed wat terug. Jasper Veltkamp tikte de 1-2 binnen. Maar nog voor de rust herstelde Robbert Olijfveld de verhoudingen weer door op aangeven van Marouane Bakour de 1-3 binnen te schuiven. Met deze stand brak ook de rust aan.

Na de onderbreking was er veel minder te beleven. Barendrecht hoefde niet zo nodig, Excelsior’31 kon eigenlijk niet veel beter. Een inzet van Olijfveld werd van de lijn gehaald, Serghini kopte over het Rijssense doel. Het werd toch nog even spannend toen invaller Simon Seppenwoolde er vijf minuten voor tijd 2-3 van maakte. Excelsior geloofde er weer in. Joey Jongman had de kans op 2-4, maar stuitte op de doelman. In de extra tijd redde Bradly van der Meer nog op een Rijssense inzet, daarmee bleef het 2-3 en ging Barendrecht met drie punten naar huis.

Romano van der Stoep scoort na zes minuten met een gericht schot, 0-1.
Trainer Leen van Steensel ziet een merkwaardige botsing tussen Joey Jongman en Marouane Bakour terwijl Diego Paais er met de bal vandoor gaat.
Marouane Bakour in duel met Diego Paais.
Tim Eekman schiet een strafschop tegen de paal en ziet de terugspringende bal voorbij gaan.
Michel Gerritsen Mulkes voorkomt een doorbraak van Anness Serghini.
Een hoekschop van Danny Monster wordt niet geraakt door Niels Vorthoren en Lucas van Beek maar bereikt de geheel vrijstaande Aness Serghini. Hij scoort de 0-2.
Joey Jongman verplaatst het spel met de buitenkant van de schoen.
Robbert Olijfveld heeft 1-3 gescoord. Keeper Amos Wesseh ligt er verslagen bij.
De Kopbal van Robbert Olijfveld werd van de lijn gehaald.
In de slotfase haalt Anass Masrhalmi op de rand van de zestien uit. Zijn schot wordt geblokt.

Excelsior’31-Barendrecht 2-3 (1-3)
7. 0-1 Van der Stoep, 29. 0-2 Serghini, 30. 1-2 Veltkamp, 39. 1-3 Olijfveld, 85. 2-3 S. Seppenwoolde.
Scheidsrechter Aafouallah, gele kaarten: Van der Meer, Masrhalmi, Mrowicki (Barendrecht), Vloedgraven, Gerritsen Mulkens (Excelsior’31).
Opstelling Excelsior’31: Wesseh; Gerritsen Mulkes, Davina (32. M. Seppenwoolde), Van Beek, Paais; Reinders (52. Nijeboer), Vloedgraven (52. Ezafzafi), Hemmink (80. Baan); Kaptein, Werkhoven (80. S. Seppenwoolde) en Veltkamp.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, Husen, Monster, Masrhalmi; Vorthoren (76. Van de Werp), Jongman, Van der Stoep (62. Mrowicki); Bakour, Olijfveld en Serghini (83. Rieken).

Vierde
Barendrecht gaat als nummer vier de winterstop in, met nu 31 punten uit 18 wedstrijden. Dat zijn er vier minder dan de twee leiders ACV en GVVV die allebei 35 punten hebben. Er zijn nog in de Derde Divisie 16 duels te gaan.

Spijkenisse
Barendrecht komt dit kalenderjaar nog een keer in actie, komende dinsdag voor de zogeheten Fidus Cup in en tegen Spijkenisse. Op sportpark Maaswijk wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Hoek
In het nieuwe jaar wordt de competitie op zaterdag 21 januari hervat. Het Zeeuwse Hoek is dan op De Bongerd de opponent, aanvang 14.30 uur.

Samenvatting (met dank aan Excelsior ’31)
Samenvatting Excelsior’31 – Barendrecht – YouTube