BARENDRECHT EINDIGT VOORBEREIDING MET OVERWINNING

Barendrecht heeft de voorbereiding op de officiële start van het nieuwe seizoen dinsdagavond afgesloten met een overwinning. Op sportpark De Bongerd waren de rood/witten met 3-0 te sterk voor Jodan Boys.

De eerste helft was nog slordig en met name in de openingsfase waren de gasten uit Gouda de bovenliggende partij. Gaandeweg het eerste bedrijf kwam Barendrecht beter in de wedstrijd. Dat resulteerde na een halfuur in de 1-0 door Robbert de Vos, die zijn eerste treffer maakte voor Barendrecht. Vlak voor rust verdubbelde Barendrecht zelfs de marge via Sam van de Kreeke. De topscorer in de voorbereiding had vlak daarvoor een goede kans om zeep geholpen, maar bleef nu wel koel voor het doel van Jodan Boys en bepaalde de ruststand op 2-0.

Na de thee volgden er, zoals haast gebruikelijk in de voorbereiding, meerdere wissels. Waar Barendrecht in voorgaande oefenbeurten dan vaak niet meer in zijn ritme kwam, leek nu juist het omgekeerde het geval. Onder aanvoering van verschillende routiniers voerden de rood/witten de druk op tegenstander Jodan Boys op. Een aantal fraaie combinaties leidde lang niet tot een treffer, tot tien minuten voor tijd. Romano van der Stoep schoot op de onderkant van de lat, maar uit de daaropvolgende corner was hij wel trefzeker: met een mooie poeier zette hij de 3-0 op het scorebord. Daar bleef het bij op sportpark De Bongerd, waardoor Barendrecht de voorbereiding met vertrouwen afsluit. Zaterdag wacht Groene Ster in de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de KNVB-beker.

Barendrecht – Jodan Boys 3-0 (2-0)
31. De Vos 1-0, 45+1. Van der Kreeke 2-0, 80. Van der Stoep 3-0.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer, Eekman (46. Rieken), Van Dijk (46. Husen), Jeddaoui, Van der Werp (67. Barendregt), Monster (46. Jongman), De Vos, Van Den Bosch (67. Jouhri), Van de Kreeke (46. Van der Stoep), Olijfveld (46. Vorthoren), Mrowicki.