BARENDRECHT DOET ZICHZELF TEKORT IN REGENACHTIG VEENENDAAL

Ondanks een veldoverwicht en vele kansen moest Barendrecht zaterdagmiddag in de slotfase zijn meerdere erkennen tegen DOVO en droop uiteindelijk met een 3-1 nederlaag het veld af. Deze nederlaag had de ploeg volledig aan zichzelf te danken. Uitgelezen kansen werden niet benut en alle tegendoelpunten waren het gevolg van individuele fouten.

Het eerste kwartier begon nog aftastend aan beide kanten, maar gaandeweg nam Barendrecht steeds meer het initiatief. Dit leidde tot schoten van Van Dijk en Bakour en een tweetal goede kopkansen voor Vorthoren. DOVO werd teruggedrongen op eigen helft en kwam slechts twee keer tot een uitbraak door slordig balverlies aan de zijde van Barendrecht. Tegen de verhouding in kwam DOVO op een 1-0 voorsprong, ingeleid door een te zachte terugkopbal van Max van Dijk. Voor naamgenoot Guido van Dijk was het vervolgens een koud kunstje om dit cadeautje uit te pakken.

Barendrecht schroefde hierna de druk nog verder op en na goed doorgaan en een schot van Marouane Bakour was het Romano van der Stoep die uit de rebound de terechte 1-1 liet aantekenen. DOVO stelde hier weinig meer tegenover en na nog een grote kans voor Robbert Olijfveld kon Barendrecht gezien het overwicht het minst tevreden zijn met een 1-1 ruststand.

Het begin van de tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld. In de 49e minuut schoot van der Stoep in een 1-op-1 situatie tegen de keeper aan en enkele minuten later leverde een overtreding op Bakour zelfs een strafschop op. Deze werd door Olijfveld helaas jammerlijk hoog over geschoten. Hij blesseerde zich bij deze afzwaaier ook nog eens aan zijn bovenbeen. Robbert de Vos, die goed en gretig inviel, nam zijn plaats in. Slechts 5 minuten later een penalty aan de andere kant door een ongelukkige sliding op de bal van Van de Werp, maar deze inzet werd gestopt door Van der Meer.

Barendrecht bleef hierna, zonder zichzelf te belonen, de betere kansen creëren. Maar zoals zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant. In de 87e minuut ging een houdbare vrije bal van bijna 30 meter, waarbij Van der Meer er niet goed uitzag, via zijn handen en de paal in het doel. Barendrecht gaf nog een keer gas om de gelijkmaker te forceren, maar in de slotseconden betekende een schot door de benen van de ongelukkige Van der Meer de 3-1 eindstand.

Deze onterechte en onnodige nederlaag betekent wel dat Barendrecht is afgehaakt bij de koplopers en nu even in de wachtkamer moet plaatsnemen.

Danny Monster wordt met een overtreding gestuit.
Niels Vorthoren in duel met DOVO-verdedigers.
De doorgebroken Marouane Bakour schiet op het doel. De rebound wordt door Romano van der Stoep binnengetikt, 1-1.
Nu, doorpakken lijkt Romano van der Stoep te zeggen tegen Joey Jongman en Robbert Olijfveld, na zijn doelpunt.
Na de rust zet Barendrecht onder aanvoering van Joey Jongman gelijk meer druk op DOVO tijdens hevige regenval.
Marouane Bakour wordt onreglementair neergelegd in de zestien. Strafschop!
Met een van pijn vertrokken gezicht mist Robbert Olijfveld de toegekende strafschop. Tijdens het schieten verrekt hij een spier en valt daarna geblesseerd uit.
De vrije trap van Timo Pluk (5), van ca. 30 meter afstand, gaat via de handen van Bradly van der Meer en de binnenkant van de paal in het doel, 2-1.
De inzet van nieuwkomer Aness Serghini wordt in de slotminuten van de lijn gehaald.
Zwaar gehinderd probeert Max van Dijk in blessuretijd nog een gelijkspel af te dwingen na een hoekschop.

DOVO – Barendrecht 3-1 (1-1)
26. Van Dijk 1-0, 36. Van der Stoep 1-1, 87. Pluk 2-1, 90+4. Hak 3-1.
Olijfveld (Barendrecht) en Ozturk (DOVO) missen penalty.
Scheidsrechter: Dröge. Kaarten: geen.
Opstelling DOVO: Vrolijk, Pluk, Rebergen, Wenting (46. Prijor), Hettinga (80. Hofman), Mercan, Den Boer, Ozturk (84. Hak), Martins (90. Zeeman), Van Dijk, Haouat (46. Van der Neut).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer, Eekman, Van Dijk, Rijsdijk, Van de Werp, Monster, Jongman, Vorthoren, Bakour, Olijfveld (57. De Vos), Van der Stoep (79. Serghini).