BARENDRECHT DOET GOEDE ZAKEN MET WINST TEGEN STUG NIJKERK

Barendrecht kende een goede zaterdag. De rood-witten wonnen met 1-0 van Sparta Nijkerk en zagen de concurrentie – koploper GVVV en achtervolgers ACV en Stedoco – punten morsen. Spits Robbert Olijfveld was halverwege de tweede helft de matchwinner. Door de winst schuiven de ploegen in de top van de Derde Divisie weer wat dichter naar elkaar. Sportlust’46 – komende zaterdag in Woerden de tegenstander van Barendrecht – won ook en blijft op plek 3, net voor de rood-witten.

Barendrecht-trainer Leen van Steensel had een aanvallende opstelling het veld in gestuurd. Voorin de spitsen Olijfveld en Tren Drexhage, Maroune Bakour op de vleugel en Aness Serghini en Niels Vorthoren daar achter. Joey Jongman bewaakte het middenveld, Danny Monster stond opnieuw in het centrum van de verdediging, met naast hem Max van Dijk. Stanley Husen was geschorst, hij zat langs de kant naast het geblesseerde trio Sam van de Kreeke, Oleg Mrowicki en Jesper van den Bosch.

Barendrecht kende een stormachtig begin, Sparta Nijkerk werd direct met de rug tegen de muur gezet. Kansen voor Robbert Olijfveld en in de rebound Niels Vorthoren gingen er niet in.Aness Serghini stuitte op Nijkerk-keeper Johan Jansen, die ook al redde op een kopbal van Marouane Bakour. Nadat het offensief wat was weggeëbd, kwam Sparta Nijkerk opzetten, al leidde dat niet tot
kansen. Olijfveld was er na ruim een half uur wel dichtbij, maar opnieuw was Jansen de stoorzender.

Uitblinker
Ook na de rust groeide de sluitpost van de Veluwenaren uit tot de uitblinker. Twee knappe aanvallen van Barendrecht eindigden bij Jansen. Eerst kwam Joey Jongman alleen voor het doel, maar kon de bal niet afwerken. Even later was Serghini dicht bij succes, weer redde de keeper van Nijkerk.

Tot de 66e minuut toen Robbert Olijfveld attent was bij een terugspeelbal, nu was Jansen wel geslagen, 1-0. Eindelijk had Barendrecht de taaie Spartanen liggen. Voor Olijfveld was het doelpunt alweer nummer tien van dit seizoen.

Maar Barendrecht was er nog niet, in de slotfase kwam Sparta Nijkerk – dat eigenlijk veel te laag staat – nog een paar keer gevaarlijk voor het doel. Maar nu toonde Barendrecht-keeper Bradly van der Meer zijn kwaliteiten door enkele inzetten onschadelijk te maken.

Tren Drexhage had in een counter nog de 2-0 op zijn schoen, maar schoot over. Het bleef 1-0 waarmee Barendrecht drie belangrijke punten pakte.

Jerrey Geurtsen stopt een opmars langs de lijn van Anass Masrhalmi.
Marouani Bakour worstelt zich langs Jake Wollgarten.
Nijkerk-keeper Johan Jansen heeste in de lucht en is Joey Jongman de baas.
Uitblinker Johan Jansen grijpt kordaat in op een inzet van doorgebroken Aness Serghini.
Max van Dijk mee ten aanval na een verdedigende ingreep.
Topscorer Robbert Olijfveld heeft zijn tiende competitietreffer gescoord, na alert te reageren op een terugspeelbal.
Bradley van der Meer houdt Barendrecht met een geweldige reflex op voorsprong.
Tren Drexhage schiet na een couter over.
Jerry Geurtsen voorkomt en de slotfase ternauwernood een doorbraak van Aness Serghini.
Bradley van der Meer voorkomt in blessuretijd de 1-1 met enkele knappe reddingen.

Barendrecht – Sparta Nijkerk 1-0 (0-0)
66. 1-0 Olijfveld.
Scheidsrechter N. Boel, gele kaarten: Jongman (Barendrecht), De Laat en Geurtsen (Sparta Nijkerk).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, Monster, Van Dijk, Masrhalmi; Vorthoren, Jongman, Serghini; Bakour (46. Van de Werp) Drexhage en Olijfveld.
Opstelling Sparta Nijkerk: Jansen; Geurtsen, De Laat, Van Groen (85. Burgerhout), Van der Weijden, Biya (75. Heus), Bakkenes, Van Hussen, Wollgarten (85. Buitenhius), Ahrens (85. Huizing) en Fonville (75. Makizodila).

Vierde
Barendrecht is nu vierde in de Derde Divisie met 38 punten uit 21 wedstrijden. Dat zijn er vier minder dan koploper GVVV dat gelijk speelde tegen Stedoco en nu op 42 punten staat. De Veenendalers worden gevolgd door ACV met 40 en Sportlust’46 met 39 punten. Er zijn nog 13 duels te gaan.

Sportlust’46
Komende zaterdag (11 februari) speelt Barendrecht uit bij Sportlust’46. Een kraker van de bovenste plank, want het is de nummer 3 tegen de nummer 4. De ploeg uit Woerden won zaterdag met 3-0 bij Rijnvogels. Eerder dit seizoen verloor Barendrecht op eigen veld met 2-0 van de Woerdenaren. De aftrap in Woerden is zaterdag om 15.00 uur.

Spijkenisse
Midweeks boekte Barendrecht nog een succesje in het bekertoernooi om de zogeheten Fidus Cup. De rood-witten klopten Spijkenisse na het nemen van strafschoppen. Na de reguliere speeltijd van negentig minuten was het 2-2 door doelpunten van Joey Jongman en jeugdspeler Nathan Canlas.