BARENDRECHT DEELT PUNTEN MET EXCELSIOR MAASSLUIS

Het eerste elftal van BVV Barendrecht heeft dinsdagavond gelijkgespeeld tegen Excelsior Maassluis. Op een warme Bongerd werd het 1-1 tegen de regiogenoot uit de Tweede Divisie.

Barendrecht opende al vroeg de score, want Peter de Lange was na een slippertje in de Excelsior-defensie al na twee minuten trefzeker. De rood/witten waren in het eerste bedrijf de betere ploeg en zagen rond het halfuur aanvoerder Max van Dijk net naast koppen uit een corner. Vlak daarna was het plotseling 1-1: een dieptepass werd keurig afgerond door Vincent van den Berg, die Excelsior Maassluis daarmee naast Barendrecht zette.

Na rust ging de wedstrijd gelijkop, al was Excelsior Maassluis het dichtst bij een treffer. Een vrije trap van Omar Ouali leek een treffer op te leveren, maar via de vingertoppen van Barendrecht-doelman Nick van der Ploeg ging de bal toch nog over de lat. Ook Barendrecht kreeg vlak voor tijd nog een kans op de winnende treffer; uit een corner belandde de bal via Max van Dijk bij jeugdtalent Sjacco Meijer, maar zijn kopbal ging over het doel van de tricolores.

Barendrecht is na de amusante wedstrijd tegen Excelsior Maassluis nog altijd ongeslagen in de voorbereiding. De oefenbeurt tegen SC Feyenoord eindigde in 2-2, en tegen Smitshoek (1-0) en Brielle (2-1) zag de nieuwe trainer Richard Elzinga zijn ploeg winnen. Zaterdag komen de Bongerdbewoners weer in actie en gaat Barendrecht op bezoek bij Spijkenisse (14.30 uur). Ook Dongen, Halsteren en ASWH zijn nog sparringpartner van de rood/witten voordat de officiële competities beginnen.