BARENDRECHT BUIGT VOOR STERK STEDOCO

Barendrecht is tegen de eerste nederlaag in de Derde Divisie opgelopen. De rood/witten moesten zaterdag, thuis op de eigen Bongerd, hun meerdere erkennen in SteDoCo. De bezoekers uit de Alblasserwaard wonnen in een onderhoudend duel met 4-2. De ploeg van tainer Leen van Steensel raakt de koppositie kwijt aan Urk.

De oefenmeester van Barendrecht stuurde tegen het ook nog ongeslagen Stedoco dezelfde elf het veld in als de week daarvoor bij de ruime 5-1 winst tegen Hoek. In Stedoco trof Barendrecht een makkelijk combinerende ploeg met rappe en sterke spitsen. Toch kwam de thuisploeg na een kwartier op voorsprong. Joey Jongman kreeg een vrije trap op een meter of twintig van het doel. De rechtspoot mikte in de uiterste rechter hoek raak, 1-0.

De voorsprong bracht Barendrecht geen rust, Stedoco bleef gevaarlijk, zeker als de snelle rechtsbuiten Elvio van Overbeek aan de bal kwam. Hij stond ook aan de basis van de gelijkmaker, die door aanvaller Junior Ebobo werd binnen geknikt, 1-1.

Maar Barendrecht richtte zich snel weer op. Na een prachtige combinatie over veel schijven, kwam de bal via Danny Monster bij Niels Vorthoren die de 2-1 binnen prikte. Ook deze voorsprong gaf de thuisploeg weer snel weg. Aanvoerder Joran Schröder kopte de 2-2 achter doelman Bradly van der Meer. Robbert Olijfveld was nog dicht bij de 3-2, maar stuitte op keeper Maarten de Fockert. Zo stond er bij de rust na 45 minuten zeer onderhoudende minuten 2-2 op het bord.

Achter
Barendrecht kwam niet scherp uit de kleedkamers, want al snel kwam Stedoco voor het eerst deze middag op voorsprong. Sjaak Kuyper passeerde van dichtbij Van der Meer, 2-3. Nu moest de thuisploeg in de achtervolging.

Er kwamen mogelijkheden zoals de poeier van Gilmaro van de Werp die door De Fockert werd gered. Robbert Olijfveld volleyde de 3-3 binnen, maar dat feest ging niet door vanwege buitenspel.

Van Steensel probeerde het met drie verse krachten: Jesper van den Bosch, Bradley el Idrissi en Romano van der Stoep. Er kwamen kansen, maar pogingen van Marouane Bakour en Van den Bosch (allebei naast) hadden geen succes. Ook bij een scrimmage voor het Stedoco-doel wilde de bal er niet in.

Na een uitval vlak voor tijd maakte invaller Everon Pisas er 2-4 van. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

In de beginfase zet Barendrecht druk op het doel van Stedoco.
Joey Jongman legt aan voor een vrije trap en schiet even later de 1-0 binnen.
De sterke spits Ebobo zorgde voor de gelijkmaker voor Stedoco.
Joey Jongman verdedigt uit.
Niels Vorthoren zet Barendrecht na een fraaie aanval op een 2-1 voorsprong.
Na rust komt SteDoCo al snel op voorsprong.
De gevaarlijke voorzetten vanaf de zijkant waren een belangrijk wapen voor Stedoco.
Marouane Bakour in duel met zijn tegenstander.
Kansen voor Barendrecht in het laatste kwartier, maar een gelijkmaker kwam er niet meer.
Pisas (15) beslist een minuut voor tijd het duel definitief.

Barendrecht – Stedoco 2-4 (2-2)
14. 1-0 Jongman, 26. 1-1 Ebobo, 35. 2-1 Vorthoren, 39. 2-2 Schröder, 48. 2-3 Kuyper, 89. 2-4 Pisas.
Scheidsrechter R. Schul, gele kaarten: Jongman en Van Dijk (Barendrecht), Edwards en Ebobo (Stedoco).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman (69. Van den Bosch), Husen (56. Rijsdijk), Van Dijk, Van de Werp; Vorthoren (69. El Idrissi), Jongman, Monster; Bakour (79. De Vos), Olijfveld en Van de Kreeke (69. Van der Stoep).
Opstelling Stedoco: De Fockert; Mariana (85. Interzar), Toure, Van Nuland, Wielinga; Edwards, Salhi, Kuyper; Van Overbeek (85. Hobbel), Ebobo en Schröder (85. Pisas).

Vierde
Barendrecht zakt naar de vierde plaats in de Derde Divisie met nu zes punten uit drie wedstrijden. Koploper is het nog ongeslagen Urk met negen uit drie, gevolgd door DOVO met ook negen punten. Stedoco staat op zeven punten.

VVOG
Komende dinsdag moet Barendrecht alweer aan de bak. Nu in Harderwijk tegen VVOG. De ploeg van de Veluwe verloor zaterdag met 3-1 van Urk. De aanvang dinsdagavond is om 20.00 uur. En zaterdag moeten de rood-witten weer die kant uit, dan wacht het uitduel bij Sparta Nijkerk. De aftrap is daar 15.00 uur.