BARENDRECHT BRENGT SPANNING BOVENIN TERUG NA OVERTUIGENDE ZEGE

Barendrecht heeft de spanning boven in de Derde Divisie weer helemaal teruggebracht. De rood/witten wonnen zaterdag op het eigen sportpark De Bongerd overtuigend met 6-1 van DOVO, terwijl koploper GVVV punten morste. ACV zegevierde ook, zodat de top drie verder in elkaar schoof.

Het ziet er naar uit dat GVVV, ACV en Barendrecht – met alledrie nog negen competitiewedstrijden te gaan – zullen uitmaken wie er met de titel vandoor gaat. Barendrecht komt beide ploegen nog tegen, eerst in de volgende speelronde op zaterdag 25 maart, dan is het in Assen ACV-Barendrecht. En op de slotdag van de Derde Divisie op zaterdag 27 mei volgt Barendrecht-GVVV. Op 1 april ontvangt GVVV op eigen veld ACV.

Barendrecht kwam zaterdag goed uit de startblokken. In de selectie van trainer Leen van Steensel ontbreekt alleen nog Sam van de Kreeke, maar de rest is vrijwel fit zodat de vertrouwde formatie aan de aftrap stond. Aness Serghini zat op de bank.

Kansen voor Marouane Bakour en Max van Dijk hadden nog geen resultaat, na twintig minuten schoot topscorer Robbert Olijfveld wel raak. Hij passeerde DOVO-keeper Jeroen Vrolijk na een knappe combinatie met Tren Drexhage, 1-0. Tien minuten later bediende Danny Monster de spits op maat, dat was 2-0. Vlak voor rust deed DOVO iets terug, Nick Hak schoof de 2-1 binnen.

Monster
Na de onderbreking moest Danny Monster geblesseerd naar de kant, Romano van der Stoep was zijn vervanger. De gasten uit Veenendaal kregen na gerommel in de Barendrecht-defensie een goede kans op de gelijkmaker, maar de inzet werd geblokt. Snel daarna bracht Barendrecht de marge weer op twee. Max van Dijk knikte uit een hoekschop raak, 3-1.

De thuisploeg was nu op stoom en denderde door. Uitblinker Marouane Bakour zag een lob maar net mislukken, een kwartier voor tijd prikte hij knap de 4-1 binnen. Niels Vorthoren kopte 5-1 tegen de touwen en het slotakkoord was weer aan Bakour door fraai de 6-1 binnen te rammen. DOVO kwam er in die fase al lang niet meer aan de pas.

In de eindfase werd nog volop gewisseld: Gilmaro van de Werp, Glenn Rijswijk, Nadir Jouhri en Jesper van den Bosch mochten even opdraven. Barendrecht boekte een duidelijke zege en zag GVVV tegen laagvlieger ASWH niet verder komen dan 0-0. Een uitslag die op De Bongerd ook met gejuich werd begroet.

Er werd 1 minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van lid van verdienste Wim Roterman.
Een direct uit de luchtgenomen volley wordt door Marouane Bakour hard en ruim overgeschoten.
Joey Jongman vangt tijdens een overtreding op Hicham Haouat de bal op met de borst.
De door Tren Drexhage knap vrijgespeelde Robbert Olijfveld schiet beheerst 1-0 binnen.
Danny Monster speelt Robbert Olijfveld vrij, die vervolgens 2-0 scoort
Tren Drexhage controleert een ingooi van Tim Eekman met de borst.
Na gerommel in de Barendrecht-defensie krijgt VVOG een goede kans op de gelijkmaker, de inzet met veel inzet gekeerd.
Anass Masrhalmi passeert twee tegenstanders.
Marouane Bakour schiet een kwartier voor tijd  knap de 4-1 binnen en scoorde later ook de 6-1, zijn 11de competitie treffer.
Niels Vorthoren scoort vallend met het hoofd 5-1 na een afgemeten voorzet van Robbert Olijfveld.

Barendrecht – DOVO 6-1 (2-1)
20. 1-0 Olijfveld, 30. 2-0 Olijfveld, 42. 2-1 Hak, 54. 3-1 Van Dijk, 73. 4-1 Bakour, 79. 5-1 Vorthoren, 85. 6-1 Bakour.
Scheidsrechter De Brito Roque.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman (80. Van de Werp), Husen, Van Dijk, Masrhalmi (86. Rijsdijk); Vorthoren, Jongman, Monster (51. Van der Stoep); Bakour (86. Van den Bosch), Drexhage en Olijfveld (86. Jouhri).
Opstelling DOVO: Vrolijk; Haouat, Disveld (77. Van der Neut), De Bondt, Hettinga; Den Boer, Wenting, Mercan; Van Dijk (77. Visser), Hak (77. Zeeman) en Prijor (65. Martins).

Derde
Barendrecht blijft derde in de Derde Divisie met nu 47 punten uit 25 wedstrijden. GVVV en ACV staan allebei op 50. Stedoco en Sportlust’46 volgen de top drie met 43 punten. Er zijn nog negen duels te gaan.

Vrij
Komende zaterdag is Barendrecht vrij, wel zijn er komende week twee andere ontmoetingen. Donderdag is er een oefenpartij tegen Goes op De Bongerd (aftrap 20.00 uur). Volgende week dinsdag is in Gouda DONK de tegenstander in het toernooi om de Fidus Cup (aanvang 20.15 uur). Het eerstvolgende competitietreffen is op zaterdag 25 maart in Assen, ACV-Barendrecht, aanvang 14.30 uur. Diezelfde dag is de Veendendaalse derby DOVO-GVVV.