BARENDRECHT BLIJFT DE BUREN DE BAAS (OEFENDUEL)

Barendrecht boekte zaterdag opnieuw een zege in de oefencampagne voor het nieuwe voetbalseizoen in de Derde Divisie. Op het eigen sportpark De Bongerd bleven de rood-witten de buren van Smitshoek met 2-1 de baas.

Eerder die week had de ploeg van trainer Richard Elzinga al de andere buren – van Poortugaal – met 3-0 geklopt. De doelpunten kwamen na de rust van Max van Dijk (2x) en Danny Monster.

De oefenmeester moet het zaterdag op de aanvankelijk zonnige Bongerd nog stellen zonder doelman Jeffrey Verkerk en aanvaller Bart Deprez. Verdediger Stanley Husen kwam na de rust in het veld.

Barendrecht trof bij de dorpsderby in Daniel Esajas, Emilio Samsey en Perry van Eijken drie voormalige BVV’ers. Verder is bij Smitshoek oud-prof Luigi Bruins neergestreken, na de onderbreking kwam daar Guyon Fernandez bij.

De beginfase was voor de bezoekers die na een kwartier Esajas de paal zagen raken. Smitshoek kreeg rond het half uur nog een mogelijkheid, maar doelman Jesper Harmans redde op de inzet van Sean Verburg. Barendrecht probeerde het met Ugur Altintas, maar hij mikte over.

In de slotfase van de eerste helft ontbrandde het duel pas echt. Het was Altintas die na een vlotte combinatie met Marouane Bakour en Joey Jongman de 1-0 hard en hoog binnen schoot. Vijf minuten later ging aan de overkant de bal op de stip na een overtreding op Verburg. Barendrecht-keeper Harmans, die een sterke indruk maakte, stopte de inzet van Joey Kleijn En in de extra tijd schoot Jongman vanaf zestien meter de 2-0 binnen achter Smitshoek-doelman Michael Fabrie.

Bij Smitshoek stonden ze bij de rust wat beteuterd te kijken, de ploeg was het meeste aan de bal geweest, maar op het scorebord stond toch echt 2-0 voor Barendrecht. Na de onderbreking kwamen bij Barendrecht Stanley Husen en Romano van de Stoep in het veld voor Ugur Altintas en Anass Masrhalmi.

Smitshoek ging op zoek naar de aansluiting en kreeg na tien minuten weer een strafschop. Nu ging Daniel Esajas achter de bal staan en hij wist Harmans wel te passeren, 2-1.

Elzinga stuurde Tyron Oosting het veld in voor de geblesseerd afgehaakte Bakour. Wat beide partijen ook probeerden, er werd niet meer gescoord, waardoor de dorpsderby net als vorig jaar in een rood-witte zege eindigde.

Barendrecht-Smitshoek 2-1 (2-0)
36. 1-0 Altintas, 45. 2-0 Jongman, 55. 2-1 Esajas (strafschop).
Opstelling Barendrecht: Harmans; Eekman, Renwarin, Van Dijk, Cornet, Masrhalmi (46. Husen); Altintas (46. Van der Stoep), Jongman, Monster; Vorthoren en Bakour (62. Oosting).