BARENDRECHT BEGINT 2020 MET REMISE (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht 1 is het nieuwe kalenderjaar begonnen met een remise. In Rijssen eindigde de ontmoeting met Excelsior ’31 in een 1-1 gelijkspel. Daarmee deed Barendrecht zichzelf tekort, want de rood/witten kregen diverse kansen om met drie punten huiswaarts te keren.

Trainer Jack van den Berg had twee opvallende namen in zijn basiself. Op het middenveld prijkte de naam van Danny Monster op het wedstrijdformulier. De spelmaker van de rood/witten viel vorig jaar in de tweede seizoenshelft uit met een hernia, maar is na maanden revalideren weer wedstrijdfit. Dat geldt ook voor Bas Mourits. De aanvaller, die in de voorbereiding geblesseerd raakte, kon direct na de winterstop in de basis beginnen. Hij nam de plek in van Ramy Salem, die niet beschikbaar was.

Barendrecht opende het duel met Excelsior ’31 iets na 14.30 uur binnen een halve minuut met het eerste schot op doel, maar de openingstreffer was voor de thuisploeg. Nadat Excelsior ’31 al een waarschuwing had afgegeven in de vorm van een gemiste kans, was de tweede mogelijkheid wel raak. Jamarro Diks ontsnapte aan de buitenspelval en omspeelde Barendrecht-goalie Van der Ploeg, waardoor het na 12 minuten 1-0 stond op sportpark De Koerbelt.

De rood/witten moesten dus al snel op zoek naar de gelijkmaker. Nog voor rust kreeg Barendrecht daarvoor een aantal uitgelezen mogelijkheden. Iets voor het half uur miste Marouane Bakour, na een mooie steekbal van Bram de Bruin, een kans op een treffer. Hij stuitte op Excelsior ’31-keeper Melvin Koetsier, die niet voor het laatst vanmiddag een sta in de weg bleek. De doelman onderscheidde zich vlak daarna opnieuw op een inzet van Bakour, door met een knappe reflex de kopbal van de aanvaller uit het doel te houden. Mede dankzij deze reddingen bleef het voor rust 1-0.

Barendrecht bleef ook de na de thee jagen op de gelijkmaker. Bakour had die halverwege de tweede helft opnieuw op zijn schoen, maar de aanvaller die midweeks nog drie keer trefzeker was in het oefenduel tegen Spijkenisse kreeg de bal er in Rijssen maar niet in. Gelukkig was het een paar minuten later toch raak; Peter de Lange kopte een corner tegen de touwen en maakte daarmee de verdiende gelijkmaker voor de Bongerdbewoners.

Barendrecht was niet van plan genoegen te nemen met een punt en ging op zoek naar een tweede treffer. Excelsior ’31-doelman Koetsier stak echter in uitstekende vorm. Vijf minuten na de gelijkmaker hield hij Yarick Dorst van scoren af, tien minuten voor tijd wist ook routinier Niels Vorthoren de keeper niet te verschalken. Het bleef daardoor bij een 1-1 gelijkspel in Rijssen, waar de thuisploeg de wedstrijd in blessuretijd nog wel met tien man beëindigde na de tweede gele kaart van Davina. Met de remise zal Barendrecht gezien de kansenverhouding het minst tevreden zijn geweest.

De van een herniaoperatie herstelde Danny Monster zette direct de lijnen uit en speelde de wedstrijd zonder problemen uit.
De ook van een langdurige blessure herstelde Bas Mourits speelde voor de zieke Ramy Salem.
Marouane Bakour passeert Niek Davina aan de zijlijn. Davina werd in de 90e minuut met tweemaal geel van het veld gestuurd.
Bram de Bruin zorgde als linksback met aanvallende actie voor het nodige gevaar.
Ook rechtsachter Tim Eekman liet zich aanvallend vaak gelden.
Topscorer Peter de Lange in duel met Mikro Zwiers
Op aangeven van Max van Dijk (4) scoort Peter de Lange de verdiende gelijkmaker.
Peter de Lange viert de gelijkmaker met aangever en aanvoerder Max van Dijk
Invaller Qjell Krolis zet Michel Gerritsen Mulkes opzij.
Ook Niels Vorthoren weet de uitblinkende keeper Melvin Koetsier niet te verschalken.

Excelsior ’31 – Barendrecht 1-1 (1-0)
12. Diks 1-0, 64. De Lange 1-1.
Scheidsrechter: Timmer. Rode kaart: Davina (Excelsior ’31) (2x geel). Gele kaarten: geen.
Opstelling Excelsior’31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Mirko Zwiers, Niek Davina, Vincent Schmidt, Michel Gerritsen Mulkes, Dérian Reinders (72. Hakim Ezafzafi), Jasper Veltkamp, Jamarro Diks (86. Koray Arslan), Hielke Penterman, Boy Boeloerditi (62. Joost Krijns)
Opstelling Barendrecht: Nick van der Ploeg, Tim Eekman, Stanley Husen, Max van Dijk, Bram de Bruin, Yarick Dorst, Danny Monster, Niels Vorthoren, Bas Mourits (62. Qjell Krolis), Peter de Lange, Marouane Bakour (75. Emilio Samseij).

Achtste
Met het gelijke spel mist Barendrecht de mogelijkheid om aansluiting te vinden met de subtoppers in de Derde Divisie. De rood/witten zagen Jong Almere City langszij komen en zakken daardoor een plekje naar stek acht op de ranglijst. ONS Sneek, VVOG en DOVO zitten ook na de eerste speelronde van 2020 nog in de problemen, Sparta Nijkerk staat ruimschoots aan kop.

Sparta Nijkerk
Met de koploper van de Derde Divisie is direct de volgende tegenstander van Barendrecht genoemd. Sparta Nijkerk, vorig seizoen nog hoofdklasser, heeft tien punten voorsprong op nummer twee DVS ’33 en bleef ook na de winterstop winnen; GOES werd met 3-0 verslagen. Tijdens de openingsronde van de competitie versloeg Sparta Nijkerk Barendrecht met 3-2. Zaterdag komen de Nijkerkers langs op De Bongerd, aanvang 14.30 uur.