BARENDRECHT-ASWH EINDIGT IN 1-1

Na jaren weer de streekderby Barendrecht-ASWH. Waar in het verleden topspelers als Xander van der Veeke, Richard Lodder, Arjan Human en Michael en Alexander van Dommelen wisselden tussen beide topclubs kozen het afgelopen jaar Jesper van den Bosch, Sam van de Kreeke, Gilmaro van de Werp voor Barendrecht.

ASWH en Barendrecht trokken beiden afgelopen zomer nieuwe spelers aan met de ambitie om minimaal in de top te spelen en terug te komen op het hoogste niveau, in de 2e Divisie. Beide clubs kenden een wisselende start, dus deze onderlinge strijd was van groot belang om aan te blijven haken bij de top.

ASWH versloeg vorige week koploper Urk overduidelijk met een 3-0 overwinning en begon vandaag in dezelfde samenstelling. Bij Barendrecht stonden oud ASWH’ers Jesper van den Bosch, Gilmaro van de Werp en Robbert Olijfveld in de basis. Stanley Husen en Sam van de Kreeke bleven geblesseerd aan de kant.

In een voor een derby vrij tamme en ook matige eerste helft, waarin de ploegen elkaar vooral aftastten en Barendrecht veelvuldig de lange bal hanteerde, had ASWH een licht overwicht. Yassin Ouja, ex-Kozakken Boys, wist uit een spaarzaam moment voor het doel de score binnen het kwartier te openen nadat de bal na een duel ineens voor zijn voeten viel: 0-1. Barendrecht probeerde wat terug te doen door een vrije trap van Joey Jongman, die niet goed werd verwerkt door de keeper en in tweede instantie door Olijfveld in het zijnet werd geschoten.

Na de rust kwam Barendrecht feller uit de kleedkamer, pakte het initiatief en ging op jacht naar de gelijkmaker. Na een serieuze poging van Niels Vorthoren was het Marouane Bakour, ingevallen voor de geblesseerde Jesper van den Bosch, die keeper Stefan Kok passeerde en voor de verdiende gelijkmaker zorgde: 1-1. Barendrecht probeerde door te drukken en kreeg via van de Stoep en van de Werp ook goede kansen op meer.

Op basis van de kansen in de tweede helft had er misschien meer in gezeten voor Barendrecht, maar over heel de wedstrijd gezien is een gelijkspel een terechte uitslag. In een spannend maar geen hoogstaand duel waren beide teams aan elkaar gewaagd en gaan ze ongetwijfeld nog een enerverend seizoen tegemoet.

Romano van der Stoep in duel met twee ASWH-ers op het middenveld.
Glenn Rijsdijk startte in de basis als linkerverdediger.
Nieis Vorthoren haalt in vrije positie uit. Keeper Stefan Kok voorkomt de gelijkmaker.
Gilmaro van der Werp kopt na een hoekschop rakelings naast.
Tim Eekman blijf in bezit van de bal.
Marouane Bakour heeft keeper Stefan Kok uitgespeeld en scoort vervolgens in een leeg doel de gelijkmaker, 1-1.
Max van Dijk verdedigt met een uiterste krachtinspanning.
Keeper Stefan Kok houdt ASWH op de been. Hij maakt een scoringskans van Romano van der Stoep onschadelijk.
Bradley el Idrissi komt net te laat om een voorzet van Marouane Bakour af te ronden.
Het schot Robbert Olijfveld wordt in de slotfase geblokt door de ASWH verdediging.
De laatste doelpoging in de wedstrijd kwam van de voet van Joey Jongman, zijn schot belande naast het doel.

Barendrecht – ASWH 1-1 (0-1)
12. 0-1 Yassin Ouja, 56. 1-1 Marouane Bakour
Scheidsrechter: Dave de Vries. Gele kaart: Monster, El Idrissi (Barendrecht)
Opstelling Barendrecht: Bradly van der Meer, Tim Eekman, Gilmaro van de Werp, Max van Dijk, Glenn Rijsdijk, Danny Monster, Joey Jongman, Romano van der Stoep (74. Bradley el Idrissi), Jesper van den Bosch (19. Marouane Bakour), Niels Vorthoren, Robbert Olijfveld
Opstelling ASWH: Stefan Kok, Jay Brand, Edon Fetahi, Jair Oosterlen, Stefan Watson, Wout Neelen, Niek den Heeten, Yassin Ouja, Mirac Akdeniz (54. Grad Damen), Mohamed el Kharbachi, Lester Pires (68. Brandon Robinson)