BARENDRECHT 2 WINT OOK TWEEDE BEKERWEDSTRIJD

Het tweede elftal van BVV Barendrecht heeft ook zijn tweede poulewedstrijd in het bekertoernooi gewonnen. Na vorige week het eerste elftal van FC IJsselmonde met een magere 1-0 overwinning te hebben verslagen, wonnen de Barendrectse beloften zaterdag van het vlaggenschip van TransvaliaZW (3-1).

De jonge ploeg van trainers Erwin van der Woerdt en Marcel Brienen hadden de opdracht meegekregen vol druk te zetten en op jacht te gaan naar een snelle goal. Die bleef echter uit tegen de oudste club van Rotterdam op de linkermaasoever. Toch kwam Barendrecht 2 gaandeweg de eerste helft op voorsprong. Een mooie aanval over enkele schijven kwam resulteerde na een voorzet van John Reinsma in een schot op doel van Nassim Amaarouk. De keeper van TransvaliaZW pareerde het schot met zijn vuisten, maar de rebound was voor Sjacco Meijer die de bal simpel binnen kon tikken. Rond het halfuur werd Sjacco Meijer vrijgespeeld in het strafschopgebied. Hij gaf perfect breed voor en John Reinsma kon achter het standbeen langs de 2-0 scoren.

TransvaliaZW deed net voor rust wat terug en scoorde 2-1. Een opstapeling van fouten ging daaraan vooraf, maar dat zijn weer goede leermomenten voor de jonge Barendrecht. Na rust bleef het speelbeeld hetzelfde; Barendrecht 2 speelde soms niet goed, maar maakte wel een mooie goal. Ron Botterhuis gaf een diepe steekbal op de ingevallen Cohlin Bechoe, die beheerst afrondde (3-1). Na twee overwinningen heeft Barendrecht zaterdag in de laatste poulewedstrijd bij VV Overmaas (14.30 uur) voldoende aan een punt om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken.