BARENDRECHT 2 WEET WEER TE WINNEN

Barendrecht 2 heeft zaterdag een overwinning geboekt. Na zeven wedstrijden zonder zege, wonnen de Barendrechtse beloften zaterdag van de reserves van Ter Leede.

De rood/witten startten opnieuw matig, want binnen een minuut lag de bal al achter keeper Daniël Kumic. Het herstel volgde snel, want na een goede voetballende actie van Gianno Soares kwam de bal bij Joey Landburg die Colin Bechoe in stelling bracht. Die schoot de gelijkmaker beheerst binnen. Gedurende de eerste helft kreeg Barendrecht 2 de meeste kansen kreeg. Tyron Oosting ging op rechts goed door, maar zag helaas Rayane Bawa over het hoofd, die er beter voorstond. In de 33e minuut deed ook Ter Leede van zich spreken door een schot op de paal. Kort daarna opende Ron Botterhuis op Gianno Soares, maar die schoot helaas voorlangs. Colin Bechoe gaf Rayane Bawa een niet te missen kans, maar de keeper voorkwam een voorsprong voor de Barendrechters. Met een gelijke stand gingen beide ploegen derhalve de rust in.

Na rust had Barendrecht 2 de hulp van de tegenstander nodig om op voorsprong te komen. Een terugspeelbal ging bij de keeper van Ter Leede onder zijn voet door en belandde in het eigen doel van de ploeg uit Sassenheim. Ter Leede toonde weer wat veerkracht en werd beloond met een penalty, die beheerst werd benut (2-2). Roy Blinker, een minuut of tien voor tijd in het veld gebracht door trainer Erwin van der Woerdt, werd uiteindelijk de gevierde man bij Barendrecht. Na nog geen bal te hebben aangeraakt kopte hij een corner van Tyron Oosting hard onder de lat in het doel (3-2). Dat werd ook de eindstand, waardoor Barendrecht 2 naar plaats zes op de ranglijst stijgt.