BARENDRECHT 2 NIET VERDER DAN GELIJKSPEL

Na de verloren wedstrijd vorige week uit bij Forum Sport is Barendrecht 2 er ook zaterdag niet in geslaagd te winnen. Tegen Ter Leede 2 werd het op sportpark De Bongerd 0-0.

De thuisploeg startte met Daniël Esajas in de basis, die na meer dan een anderhalf blessureleed zijn eerste minuten mocht maken. Aan inzet en beleving lag het zaterdag niet, want trainer Erwin van der Woerdt had zijn mannen vooraf duidelijk gemaakt dat het anders moest dan een week eerder. In de vijfde minuut was er al een mogelijkheid om op voorsprong te komen. Ron Botterhuis stuurde Qjell Krolis op rechts de ruimte in, maar diens voorzet was niet zuiver genoeg om de geheel vrijstaande Sjacco Meijer in stelling te brengen. Ter Leede bood de eerste helft behoorlijk tegenstand. Rots in de branding Ron Botterhuis en doelman Steven Lugtmeijer moesten al hun kwaliteiten tonen om Ter Leede van een treffer af te houden. Na ruim 25 minuten ging Nassim Amaarouk op links goed door en bereikte Cohlin Bechoe die een lage voorzet gaf bij de eerste paal, waar Sjacco Meijer centimeters te kort kwam om doeltreffend te zijn. Daniël Esajas werd volgens plan na ruim een half uur spelen naar de kant gehaald, Kayo Renwarin kwam voor hem in het veld. Na 45 minuten was de stand 0-0.

Tijdens de rust moest Cohlin Bechoe geblesseerd afhaken, Joost van Eck was zijn vervanger. Die kreeg al in de 46e minuut een enorme kans om de Bongerdbewoners op voorsprong te brengen, maar hij raakte de bal niet goed. Een minuut later ging  Qjell Krolis alleen op het doel af, maar hij schoot hard voorlangs . Ook Floris de Blok miste kort hierna in kansrijke positie. In deze fase van de wedstrijd had de thuisploeg al ruim afstand van de bezoekers moeten nemen, maar de keeper van Ter Leede bleek een enorme sta in de weg. In de 56e minuut gaf Floris de Blok een prima pass op Sjacco Meijer, hij strandde ook op de doelman van Ter Leede. Erwin van der Woerdt bracht Dennis van der Wal en Joényven Landburg nog binnen de lijnen voor Joost van Eck en Nassim Amaarouk. In het laatste deel van de tweede helft kregen Qjell Krolis en Sjacco Meijer nog riante mogelijkheden. Het scoren mocht zaterdag echter niet lukken voor de rood/witten. Dat zorgde voor duur puntenverlies voor Barendrecht 2 en een vierde plaats op de ranglijst, ruim achter de koplopers.