BARENDRECHT 2 IN SLOTFASE LANGS EXCELSIOR MAASSLUIS 2

Barendrecht 2 heeft zaterdag in de laatste minuten toch nog de wedstrijd weten te winnen. Excelsior Maassluis 2 werd met een 3-2 nederlaag naar huis gestuurd.

De rood/witten openden in de beginfase sterk. Bas Mourits schoot net naast. Enkele minuten laten was het aanvoerder Jaco van de Wijdeven, die uit een afgeslagen aanval de bal op de lat schoot. Tussendoor was ook Excelsior Maassluis gevaarlijk na balverlies op het middenveld van de thuisploeg. Gaandeweg de eerste helft nam Excelsior Maassluis het initiatief over. Defensief werd er door de thuisploeg weinig weggegeven, maar in de 41e minuut kwamen de bezoekers toch op een 0-1 voorsprong. Een makkelijk gegeven vrije bal werd laag langs de muur geschoten en verdween in het Barendrecht-doel. Op slag van rust trokken de rood/witten de stand weer gelijk. Anass Masrhalmi kwam in balbezit en bereikte de diepgaande Nassim Amaarouk die precies op tijd de bal langs de uitkomende keeper kon spelen 1-1.

Na de hervatting kregen de Bongerdbewoners n de 47e minuut kregen een grote kans om op voorsprong te komen. John Reinsma ging op de rechtervleugel goed door en gaf een perfecte lage voorzet op Gianno Soares, die helaas tegen de keeper op schoot. Even later zag Jaco van de Wijdeven zijn schot net over de kruising gaan. Gedurende de tweede helft trok Excelsior Maassluis het initiatief weer naar zich toe. Ferdi Tasbas moest een aantal keer zijn keepers kwaliteiten tonen. In de 75e minuut kwamen de rood/witten toch op een 1-2 achterstand. Een overtreding van Jeroen Boer werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty, die door Excelsior Maassluis werd benut.

Ron Botterhuis en Niels Barendregt kwamen in het veld voor Bas Mourits en John Reinsma. Het leek erop dat er een nederlaag voor de thuisploeg zat aan te komen, maar trainer Erwin van der Woerdt had nog andere plannen en bracht Carlo van den Eijnden in voor Kavi Gayadien. Na een afgeslagen aanval van de thuisploeg in de 85e minuut kwam de bal voor de voeten van Carlo van den Eijnden die van een meter of dertig genadeloos hard uithaalde en de verdiende gelijkmaker 2-2 op het scorebord knalde.

Dolle vreugde aan Barendrecht-kant, en Excelsior Maassluis was de grip totaal kwijt. Toen aanvoerder Jaco van de Wijdeven in de 87e minuut de bal laag in de verste hoek schoot en voor een 3-2 voorsprong zorgde was het helemaal feest bij de mannen van Erwin van der Woerdt en Marcel Brienen. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en drie punten konden worden toegevoegd. Met 21 punten staat Barendrecht 2 nu op een dere plaats op de ranglijst. Zaterdag speelt Barendrecht 2 uit bij SC Feyenoord 2 om 12.30 uur.