ALSNOG ONVERWACHTE TITEL VOOR MO19-2

Tot haar eigen verrassing heeft Barendrecht MO19-2 dit weekend alsnog het kampioenschap gepakt. Meer dan twee weken na de laatste wedstrijd kregen de rood/witte meiden alsnog het kampioenschap toegewezen, nadat de nummer één in de eindrangschikking twee punten in mindering had gekregen.

MO19-2 speelde op dinsdag 31 mei haar laatste wedstrijd in de eerste klasse. Bij NSVV werd een 4-2 overwinning uit het vuur gesleept, maar acht overwinningen en twee gelijke spelen bleken niet voldoende voor het kampioenschap. De koploper had namelijk maar één wedstrijd – tegen Barendrecht MO19-2 – verloren en had dus een punt meer. Naar nu blijkt, was er in een van de slotwedstrijden een fictieve eindstand ingevuld door de voorlopige kampioen. De KNVB gaf de koploper daarop twee punten aftrek in de eindstand, waardoor de ongeslagen Barendrecht-meiden alsnog de titel binnenhaalden!

Het sportieve succes voor de hoogste meidenteams van de BVV is daarmee compleet. Eerder werd ook MO19-1 namelijk al ongeslagen kampioen in de hoogste klasse van het meidenvoetbal. Het jonge en talentvolle team zette een mooie reeks neer en haalde soepel het kampioenschap in de hoofdklasse binnen. Zowel van MO19-1 als MO19-2 een knappe prestatie om trots op te zijn!