⚠ AANGESCHERPTE CORONA-MAATREGELEN BIJ BVV BARENDRECHT

Vanaf zaterdag 13 november 2021 heeft het kabinet aangescherpte corona-maatregelen ingesteld. Deze maatregelen, die helaas ook weer betrekking hebben op sportclubs, moeten de kans op besmettingen terugdringen. De volgende regels gelden:

 • We mogen binnen en buiten blijven sporten in groepsverband.
 • 1,5 meter afstand houden is voor sporters niet verplicht bij wedstrijden en trainingen.
 • Een coronatoegangsbewijs (CTB) is verplicht voor iedereen (spelers en publiek) vanaf 18 jaar die gebruik wil maken van faciliteiten binnen op sportlocaties, zoals kleedkamers, toiletten en de sportkantine.
 • Indien je niet in het bezit bent van een Corona toegangsbewijs moet je thuis omkleden, thuis douchen en desgewenst zelf eten en/of drinken meenemen.
 • Houd je verder aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Regels voor publiek

 • Er is geen publiek (ouders) toegestaan bij wedstrijden en trainingen.
 • Ouders die hun kinderen in de kleedkamers willen helpen bij het omkleden moeten ook een Corona toegangsbewijs kunnen tonen.
 • Uitsluitend rij-ouders, die jonge sporters vervoeren naar een wedstrijd van een uitspelend team, zijn in dat geval functioneel aanwezig, mogen aanwezig zijn op het sportpark en hoeven geen corona toegangsbewijs te tonen. Dit geldt dus niet voor het bijwonen van trainingen waar geen publiek bij aanwezig mag zijn.
 • I.v.m. de 1,5m regel moeten de (door)looppaden tussen veld 3 en 3c en tussen veld 8 en 9 worden vrijgehouden.
 • Alleen toegang hebben personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten. Dit betekent ook dat vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen op de sportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten of alsnog het Corona toegangsbewijs tonen.

Sportkantine

 • Voor eet- en drinkgelegenheden bij sportaccommodaties (kantine en buitenterras) geldt dat een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 18 jaar verplicht is. Indien er alleen wordt besteld en/of afgehaald volstaat een mondkapje.
 • De BVV kantine is tot nader bericht alleen op zaterdag open voor sporters, trainers, begeleiders en chauffeurs van teams die een Corona toegangsbewijs kunnen tonen.

Algemene regels bij een eventuele besmetting

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Dit geldt voor iedereen.

Een positieve corona melding
Als men positief is getest gelden de RIVM maatregelen voor het individu zoals via onderstaande link beschreven:

Het voetbalmoment wordt zelf niet gezien als “nauw-contact” moment, maar uiteraard willen we alle voorzorgsmaatregelen hierin nemen. Zie voor meer informatie over een “nauw-contact” moment de link https://lci.rivm.nl/covid-19-nauwe-contacten.

Bij het laatste nauw-contact moment met een positief getest persoon geldt dat er na 5 dagen zonder klachten weer gesport mag worden. Het dringende advies is dat men zich te allen tijde bij klachten laat testen.

Positief getest? Doe dan altijd een melding bij de teamleider en/of trainer van het betreffende team en de (jeugd)coördinator. Zij zullen vervolgens in overleg met de technische jeugdcommissie eventuele aanvullende maatregelen richting teamgenoten nemen.

Hopende op uw medewerking in alle maatregelen en voorzorgsmaatregelen.

Bestuur BVV Barendrecht