1e OPTIMA AKEMANN GIRLS CUP ZEER SUCCESVOL

Afgelopen zaterdag werd voor het eerst gestreden om de Optima Akemann Girls Cup. Een van de sterkste landelijke toernooien voor Meisjes Onder17 en Meisjes Onder19 met deelname van gerenommeerde teams uit het gehele land. Zo waren in de Meisjes Onder19 categorie zowel de kampioenen van district West 1 (SteDoCo), district West 2 (Barendrecht) en Zuid 1 (SC ’t Zand) aanwezig.

Het weer was goed en met af en toe een zonnetje werd er gestreden om de prijzen. Tussen de wedstrijden door konden de speelster zich tegoed doen aan een ijsje bij de IJscaravan van Hemels of konden de speelsters hun nagels laten lakken bij de Beautytruck van Helemaal Mooii uit Barendrecht.

Het publiek heeft kunnen genieten van spannende wedstrijden en goed verzorgd voetbal.

Na de poulewedstrijden, kruisfinales kwamen bij de Meisjes onder 17 de teams van sv Buitenveldert (Amsterdam) en Reiger Boys (Heerhugowaard) in de finale. Na een spannende wedstrijd moesten strafschoppen de beslissing brengen, welke in het voordeel van Reiger Boys uitviel.

Ook bij de Meisjes Onder19 moesten strafschoppen de finale tussen sv Buitenveldert en SteDoCo (Hoornaar) beslissen. Na een 1-1 eindstand in de reguliere tijd werd de penaltyreeks gewonnen door het elftal van sv Buitenveldert.

BVV Barendrecht MO17 en BVV Barendrecht MO19 eindigden respectievelijk als 7e en 4e. Een prima prestatie in een sterk deelnemersveld, zeker in het licht gezien dat beide elftallen voor het toernooi een finalewedstrijd om de Abel-cup hadden gespeeld. Beide finales gingen helaas verloren.

De prijsuitreiking werd gedaan door oud international Manon Melis. Zij werd geassisteerd door Kim Hendriks, speelster van Excelsior/Barendrecht en ambassadrice van het toernooi. Voor de winnaars was er naast de eer ook een beker. Voor alle deelneemsters was er een medaille. Voor ieder team was er ook nog een taart met clublogo om weer wat energie op te doen.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en kijkt al uit naar een vervolg waarbij er nu al toezeggingen ontvangen zijn van diverse verenigingen.
De organisatie wil haar dank uitspreken aan de sponsors die dit evenement mogelijk gemaakt hebben: Optima Akemann, Worldwood bv, FAG Montagebedrijf, Steingoed Beheer, Vos Zeildoek en Krimpfolie Projecten, de Bondt Grafimedia, Bouwbedrijf vd Meer, Fruition Partners, Apotheek Rijken, Familie Kok, The Greenery, De Theetuin Rijsoord, de Toernooivriendjes, Beautysalon Mooii en IJssalon Hemels.